Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Naknada za starije u privatnim domovima raste na 800 kuna, olakšice za kredite mladima

Posted On Srijeda, 17 studenoga 2021 08:37

Iza nas su krizne godine u kojoj je pandemija donijela šok, ali i natjerala odgovorne da postave ambiciozne planove za godine koje slijede. Koliko je u tome bila uspješna Zadarska županija pokazuje podatak da je na dan 31. listopada imala gotovo 58 tisuća zaposlenih (57.903) odnosno 2.328 ili 4,2% više nego na isti dan prošle godine.To je značajno povećanje i u odnosu na pretkriznu 2019. godinu, za 1.708 zaposlenih. Mjere koje su poduzeli Vlada i Zadarska županija otvorili su prostor otvaranju novih radnih mjesta i investicijama, istaknuo je danas na javnom kolegiju župan Božidar Longin, najavljujući proračun i projekte za 2022. godinu.

Iako će on biti najviše razvojni, neće se kao u drugim sredinama (Zagreb) zaboraviti na socijalnu komponentu. Povećat će se subvencije za privatne domove za starije i nemoćne na 800 kuna, a krenut će se i u realizaciju izgradnje novih domova u Poličniku i Sv. Filipu i Jakovu, uz novi Hospicij u Babindubu. Uvest će se subvencija stambenih kredita za višečlane obitelji, za zdravstveni, znanstveni i IT sektor te kroz četiri godine sufinancirati izgradnja 40 dječjih igrališta.

Jedan od većih izazova u idućoj godini bit će nastavak preseljenja županijskih ureda i ustanova u nove prostore u nekadašnjoj vojarni Stjepana Radića, za što će se podići dugoročni kredit od 23 milijuna kuna.

- Dobili smo zgrade, napravili projekte i sada čekamo sljedeći korak, raspisivanje natječaja i ulazak u veliku priču. Prvi put ćemo biti u svojim prostorima, za koje nećemo plaćati najamninu. Od godišnje najamnine možemo svake godine urediti jedan objekt, istaknuo je Longin.

Na području Zadarske županije provode se projekti u vrijednosti 3,7 milijardi kuna, a bit ćemo spremni i za novu financijsku perspektivu Europske unije.
Pročelnici i predlagatelji pružili su informacije i o drugim predloženim točkama. Jedna od njih je odlazak ljekarne Varoš s Četiri kantuna na područje Crvenih kuća. Ljerka Krajnović objasnila je kako se u mreži mora zadržati jednak broj ljekarni, a umjesto na sadašnjoj poziciji, stotinjak metara od dvije druge ljekarne, nova će biti na području kojemu gravitira 15 tisuća stanovnika.

 

Izvor: 057 info

Pročitano 1035 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA