Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

U Bibinjama šire poslovnu zonu, u Galovcu otvaraju vrtić za 44 djece

Posted On Četvrtak, 22 travnja 2021 17:42

Župan Božidar Longin sa suradnicima posjetio je Općinu Bibinje gdje je u pratnji načelnika Bruna Bugarije i njegovog zamjenika Šime Sekule obišao neke od projekata koji se trenutno provode u tom mjestu. Među ostalim, grade se objekti u Poslovnoj zoni Lonići, a u samom središtu mjesta završni su radovi na sustavu odvodnje, u sklopu 6,2 milijuna kuna vrijednog projekta Aglomeracija Bibinje - Sukošan.

- Ostvaren je važan projekt poduzetničke zone Lonići, koja se prostire na 50 hektara zemljišta. Gotovo svaki mjesec novi poslovni subjekt otvori svoja vrata, a 50 poduzetnika prepoznalo je Općinu Bibinje kao partnera te su sve parcele namijenjene gospodarstvu prodane. Svakodnevno dobivamo upite novih investitora te ozbiljno razmišljamo o proširenju zone, istaknuo je Šime Sekula te dodao da projekt u cjelini generira razvoj gospodarstva na području općine i osigurava ravnomjeran napredak Zadarske županije.

Župan Longin je istaknuo kako se Općina Bibinje strateški opredijelila za turizam, malo gospodarstvo i poljoprivredu.

- Poslovna zona Lonići je pravi primjer razvoja malog gospodarstva, a što se tiče turizma, on se može i treba razvijati održivo, odnosno ako zadržimo čisto more i okoliš. U tom smislu je i vrlo velik značaj projekta aglomeracije Bibinje-Sukošan, ali i svih projekata izgradnje vodovoda i odvodnje koji se provode na području naše županije, rekao je Longin.

Longin je sa suradnicima potom obišao Općinu Galovac, u kojoj bi uskoro trebao početi raditi dječji vrtić. Vrtić je u završnoj fazi izgradnje, a moći će primiti 44 mališana s mogućnošću boravka za još 12 djece. Izgradnja vrtića je pravo veselje za Galovac jer su imamo dosta mladih obitelji i vrtić im je neophodan jer su se do sada morali snalaziti po drugim mjestima, istaknuo je Marin Gulan, načelnik Galovca.

Župan je istaknuo kako je vrtić u Galovcu jedan od 40 novoizgrađenih ili dograđenih u zadnje četiri godine na području naše županije. Županija, općine i gradovi zajednički poduzimaju brojne aktivnosti kojima je cilj osigurati demografski napredak.

- Samo u protekle tri godine uloženo je više od 100 milijuna kuna za izgradnju ili rekonstrukciju vrtića u Zadarskoj županiji. Veseli me da su nove vrtiće dobila i neka naselja u našoj županiji koja ih do sada nisu imala, što je posebno važno za ravnomjeran razvoj županije. Namjera nam je i da obitelji imaju prostor za aktivnosti sa svojom djecom u slobodno vrijeme pa planiramo u idućem razdoblju izgraditi i opremiti 40 dječjih igrališta u svim krajevima naše županije, najavio je Longin.

Izvor: 057info

Pročitano 836 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA