Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Tri poduzetnička centra u Zadarskoj županiji dobila su ukupno 60 milijuna kuna bespovratnog novca iz europskih fondova

Posted On Srijeda, 28 listopada 2020 20:45

Ovog ponedjeljka u Biogradu je otvoren novoizgrađeni Poduzetnički inkubator vrijedan čak 38 milijuna kuna, od čega je 20 milijuna bespovratnih EU sredstava stiglo iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Poslovni prostori nove i moderne zgrade Poduzetničkog inkubatora prostiru na 2.403 metra kvadratna i na tri etaže, odnosno 17 uredskih prostora te devet proizvodnih hala koje su već počeli koristiti prvi korisnici. Među njima su poduzetnici početnici, ali i oni koji se raznim djelatnostima, od proizvodnih do arhitektonskih, računovodstvenih te informatičkih, bave već neko vrijeme. Nova zgrada izgrađena je u okviru projekta „Razvoj i uspostava poslovne infrastrukture Poduzetničkog inkubatora Biograd na Moru“ koji je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, kroz Poziv na dostavu projektnih prijedloga Razvoj poslovne infrastrukture putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Nositelj projekta je Grad Biograd na Moru, a partneri Poduzetnički inkubator iz Biograda, Poduzetnički inkubator Bios iz Osijeka te CEDRA iz Splita.

- Već je useljeno devet korisnika, šestoro njih u uredske prostore, a ostali u proizvodni dio. Riječ je o poduzetnicima s područja Grada Biograda ali i susjednih općina Pakoštane te Sveti Filip i Jakov. Svi su jako zadovoljni- kaže nam Ivan Čupić, voditelj LAG-a Laura dodajući kako je interes velik i kako je dio zahtjeva još u obradi. Za poduzetnike početnike iz Biograda posebno je važna činjenica da im Grad daje potporu za najam poslovnog prostora i to prvu godinu u čak stopostotnom iznosu, a drugu godinu 80 posto iznosa što je dodatna motivacija za pokretanje vlastitog posla.

Ovo je, inače, treći objekt poslovne infrastrukture u Zadarskoj županiji koji se financira iz spomenutog operativnog programa.

U kolovozu ove godine u poslovnoj zoni Grabi Općine Poličnik otvoren je Centar za razvoj i edukaciju koji će sklopu svog poslovanja pružati usluge poduzetnicima uz stručno vodstvo. Projekt vrijedan 25,8 milijuna kuna- od čega je 20 milijuna kuna pristiglo iz Europske unije, dok je nešto više od 5 milijuna vlastitih kreditnih sredstva uložila Općina – poznat je i kao Centar za pčelarstvo, odnosno specijalizirani poslovni inkubator za industrije koje kao sirovine koriste pčelinje proizvode. Riječ je prvenstveno o farmaceutskoj, prehrambenoj i kozmetičkoj industriji. Korisna površina centra iznosi 1388 metara četvornih i sastoji se od punionice meda, razvojne radionice - pogona za preradu voska, kemijsko - mikrobiološkog laboratorija, dvorane za senzoriku, praktikuma, izložbenog prostora i knjižnice, multimedijalne dvorane te osam start-up ureda.

Treći projekt iz iste priče, Centar za kreativne industrije Zadar trenutno je u završnoj fazi izgradnje. Projekt Centra, čiji je nositelj ustanova INOVAcija, vrijedan je oko 30 milijuna kuna, od čega je 20 milijuna bespovratnih uz dva milijuna koje je osiguralo Ministarstvo gospodarstva. Radi se o ukupno 1.650 kvadrata prostora na tri kata te podrumu gdje će biti smješten tonski studio s video montažom. Na prvom katu bit će smješten »coworking« prostor uz tri sale za edukaciju i sedam prostora za najam. Na trećem katu će uz poslovne prostore biti i velika multimedijalna dvorana sa 140 sjedećih mjesta gdje je planiran kompletan video i audio sustav te sustav scenske rasvjete.

 

Izvor: Zadarski.hr

Pročitano 760 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA