Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Titula najboljeg pojedinca pripala Saši Bačiću

Posted On Utorak, 24 prosinca 2019 15:44

Turistu iz Velike Britanije kojemu je taksist vožnju od zračne luke do grada naplatio gotovo 800 kuna, a što je izazvalo negativni medijski odjek o destinaciji, Bačić je u znak dobrodošlice, a u želji da ublaži to neugodno iskustvo i popravi percepciju o zadarskome turizmu, svome gostu omogućio jedno besplatno noćenje.

Na ovogodišnjoj, 18. po redu dodjeli nagrada Turističke zajednice Zadarske županije, koja se dodjeljuje u suradnji sa Zadarskim listom, u kategoriji priznanje pojedincu, titula najboljeg pojedinca pripala je Saši Bačiću, vlasniku apartmana koji se ove sezone proslavio jednom hvale vrijednom gestom. Naime, turistu iz Velike Britanije kojemu je taksist vožnju od zračne luke do grada naplatio gotovo 800 kuna, a što je izazvalo negativni medijski odjek o destinaciji, Bačić je u znak dobrodošlice, a u želji da ublaži to neugodno iskustvo i popravi percepciju o zadarskome turizmu, svome gostu omogućio jedno besplatno noćenje. Bačićeva je profesionalna, prIjateljska i domaćinska gesta medijski odjeknula kao vrlo pozitivna strana zadarskog turizma. Inače, nagrade TZ Zadarske županije i Zadarskog lista dodjeljuju se za najbolju instituciju, destinaciju, proizvod, komercijalni subjekt, agenciju, događanje te unaprjeđenje turizma u zaleđu i na otocima kao i zaslužnome pojedincu.

Dobitnici u raznim kategorijama

Osim Saše Bačića koji je proglašen najboljim pojedincem, ovogodišnju nagradu su dobili Nacionalni prak Paklenica kao najbolja je institucija, Turistička zajednica općine Sali kao najbolja destinacija, kampu Soline dodijeljena je nagrada za komercijalni subjekt, Virtualna šetnja Zadrom agencije Magic Croatia je najbolji turistički proizvod. Nadalje, turistička najagencija je Caliper, a turističko događanje - Zrmanja adventures festival. Posebnu nagradu dobili su poljoprivredna zadruga Maslina i vino za povezivanje ekološke proizvodnje i turizma u zaleđu, a za napredak na otocima, projekt »Gospodar otoka«
Nagrade su preuzeli Natalija Andračić iz Paklenice, Kristina Brčić iz kampa Ilirija, Lucija Grbin iz TZ Sali, Đuro Župan za rafting Zrmanja, Veronika Mudri Šestan iz agencije Magic Croatia, zatim Nikola Bajlo iz agencije Caliper, Radoslav Bobanović u ime poljoprivredne zadruge Masvin te Ivan Košta iz TZ Preko.

Svjesni uloge medija u promociji turizma

Nazočnima su se obratili i nagrađenima čestitali župan Božidar Longin, direktorica županijske TZ Mihaela Kadija te direktor i glavni urednik Zadarskog lista Šenol Selimović.
Ponosan sam što je Zadarski list već dugi niz godina dio ove priče koja potiče i unaprjeđuje brendiranje i kvalitetu zadarskoga turizma. Svjesni smo uloge medija u promociji turizma i nastojimo objavljivanjem kvalitetnih informacija i svekolikom medijskom podrškom doprinositi našem domaćem turizmu kao važnom pokretaču gospodarstva, zapošljavanja i održivog rasta – naglasio je Selimović.

IZVOR: Zadarski list

 

Pročitano 25 puta

Zadnje objave

veljače 19, 2020

Obavijest poljoprivrednim proizvođačima Zadarske županije

Projekt PESCAR – Pesticide Control and Reduction financiran iz Interreg IPA Programa…
veljače 11, 2020

Župan primio učenike 3. razreda OŠ Petar Preradović

Učenici 3. razreda osnovne škole Petra Preradovića iz Zadra sa područnim školama Kožino i…
siječnja 31, 2020

Priopćenje Stožera civilne zaštite Zadarske županije vezano za pojavu Coronavirusa

Stožer civilne zaštite Zadarske županije sastao se dana 31.siječnja 2020.godine kako bi…
siječnja 27, 2020

NAJAVA 21. sjednice Kolegija župana Zadarske županije

21. sjednica Kolegija župana održat će se dana 28. siječnja (utorak) 2020. godine u 10,00…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA