Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

NAGRAĐIVANJE NAJBOLJIH IZNAJMLJIVAČA: Zadarska županija objavila poziv za prijave, nagrađivanje je u tri kategorije i vrlo je poticajno!

Posted On Utorak, 29 listopada 2019 13:46

Projekt „Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji predstavlja odličnu priliku za nagrađivanje svih onih iznajmljivača koji su dobri domaćini te su ostvarili hvalevrijedne iskorake u kvaliteti i originalnosti svoje ponude.

Zadarska županija poziva sve vrijedne dionike iz segmenta obiteljskog turizma s oznakom kvalitete “Welcome” da se pridruže ovom projektu u sklopu kojeg će se valorizirati izvrsnost. „Projekt nagrađivanja najboljih iznajmljivača vidimo kao dodatni poticaj svima onima koji sustavno ulažu u kvalitetu i svakodnevno se trude pratiti zahtjeve gostiju te biti u korak s trendovima u turizmu“, poručili su iz Županije.

Cilj projekta je podizanje kvalitete i obogaćenje ponude obiteljskog smještaja na području Zadarske županije, ali i:

-    prepoznavanje i medijski intenzivno promoviranje izvrsnosti, kreativnosti i profesionalnosti u području pružanja usluga privatnog smještaja na području Zadarske županije,

-    dodatno poticanje procesa inovacije i kreativnosti u turističkoj ponudi,

-    utjecanje na podizanje standarda usluge i dodatno osnažiti turističku ponudu Zadarske županije u segmentu obiteljskog turizma te

-    službeno nagrađivanje najboljih primjera dobre prakse na godišnjoj svečanosti koja će se održati u prosincu 2019. godine, a koja će ujedno biti prilika za povezivanje i razmjenu iskustava svih aktera u procesu.

Na Javni poziv za dodjelu Welcome nagrada za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji mogu se prijaviti privatni iznajmljivači soba, apartmana/studio apartmana i kuća za odmor na području Zadarske županije koji posjeduju oznaku kvalitete „WELCOME“. Za dodjelu Welcome nagrada ne mogu se prijaviti privatni iznajmljivači koji su prijašnjih godina dobili Welcome nagradu.

Nagrade će se dodijeliti za tri glavne kategorije smještaja: sobe, apartmani/studio apartmani i kuće za odmor.

Javni poziv je otvoren od 22. listopada 2019. godine do 21. studenog 2019. godine. Pobjednici osvajaju: 1. nagrada - 15.000,00 kuna i zlatna plaketa, 2. Nagrada - 10.000,00 kuna i srebrna plaketa, 3. nagrada - 5.000,00 kuna i brončana plaketa.

Tri odabrana finalista iz svake kategorije predstavit će se u dnevnom tisku, na web stranici Zadarske županije i TZ Zadarske županije kao primjer dobre prakse u turizmu.

Pobjednici će biti proglašeni i službeno nagrađeni u sklopu svečane dodjele nagrada tijekom prosinca 2019. godine.

Javni poziv, prijavni obrazac i popis dokumentacije koju treba priložiti uz prijavu, podnositelji mogu preuzeti s web-stranice Zadarske županije: www.zadarska-zupanija.hr pod poveznicom Natječaji/Potpore i priznanja/Aktivni natječaji, ili se mogu preuzeti u Upravnom odjelu za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove. Odgovore na sva pitanja vezana uz ovaj Javni poziv mogu se dobiti na tel. 023/350-430 ili 023/350-342.

Boravišna pristojba neće se povećavati!

Dobra vijest za iznajmljivače je i da se za iduću godinu neće povećavati visina boravišnih pristojbi. Upravni odjel za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove Zadarske županije zatražio je od svih lokalnih turističkih zajednica na području Zadarske županije, kao i od Općine Gračac na čijem području nije ustrojena lokalna turistička zajednica, mišljenje o visini pristojbi. Velika većina lokalnih turističkih zajednica bila je protiv bilo kakvog povećanja pristojbi.

- Konkretnije, za sve osim jedne općine zaprimljena su mišljenja o praktički najnižim dopuštenim visinama turističkih pristojbi, a nekoliko lokalnih turističkih zajednica iskazalo je neslaganje i sa samim najnižim iznosima definiranim Pravilnikom, jer i to po njima predstavlja daljnje povećanje opterećenja turističkim iznajmljivačima. Osim toga, Turističko vijeće Turističke zajednice Zadarske županije uvelo je 2009. godine jedinstvenu cjelogodišnju sezonu u svim općinama i gradovima Zadarske županije te bi donošenje Odluke o visini turističke pristojbe za 2020. godinu za razdoblje izvan sezone predstavljalo dodatno opterećenje za turističke iznajmljivače koji turističku pristojbu naplaćuju po noćenju“, kazao je pročelnik Lovro Jurišić.

Izvor: zadarski.slobodnadalmacija.hr

Pročitano 792 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA