Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Škola koja dogodine slavi 200 godina uskoro na novoj lokaciji

Posted On Četvrtak, 12 rujna 2019 08:33
Zadarska škola izabrana je među 70 elitnih škola u svijetu po korištenju suvremenih tehnologija

Potpisan je ugovor o osnivanju prava građenja između Zadarske županije i Medicinske škole Ante Kuzmanić Zadar kao nositelja prava građenja. Riječ je o zgradi nekadašnjeg Srednjoškolskog đačkog doma, s dvorištem i pomoćnim objektom.

Navedenu nekretninu Zadarska županija opterećuje pravom građenja u korist Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar, u svrhu rekonstrukcije, obnove i uređenja postojeće zgrade za potrebe uspostave regionalnog centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju, u podsektoru zdravstvo. Pravo građenja osniva se bez naknade, na rok od četrdeset godina.

Centar za pet županija

– Uvijek ističemo da nam je cilj, kao osnivačima škola, svim učenicima u županiji omogućiti što kvalitetnije uvjete školovanja. Naša misija je, stoga, ulagati u čovjeka, prije svega u mlade ljude, jer je budućnost ove županije i naše Hrvatske upravo na njima – rekao je župan Božidar Longin i podsjetio da je Medicinska škola Ante Kuzmanića prošle godine odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana Centrom kompetentnosti za područje pet županija: Istarske, Primorsko-goranske, Ličko-senjske, Karlovačke i Zadarske u sektoru zdravstva te da unutar naše županije taj status ima i Strukovna škola Vice Vlatkovića.

– Kako sadašnji prostor kojim raspolaže Medicinska škola nije dovoljan za ostvarenje svih aktivnosti koje škola provodi, pojavila se ideja o uređenju zgrade nekadašnjeg Srednjoškolskog đačkog doma u koji bi se škola potpuno preselila. Kao što znate, u međuvremenu smo riješili i imovinskopravni status te zgrade. Veliku prednost toj ideji daje činjenica da je nova lokacija u neposrednoj blizini glavne nastavne baze Opće bolnice Zadar, ali i zgrade naše nove Poliklinike. Županijski proračun, jasno, ne bi mogao podnijeti teret obnove zgrade bivšeg Doma, sredstva smo odlučili osigurati javnim pozivom Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju kao podrška procesu reforme strukovnog obrazovanja i osposobljavanja – naveo je župan Longin.

Projektni prijedlog priprema Razvojna agencija Zadra Nova koja, u suradnji sa Školom i partnerima, a maksimalni iznos nepovratnih sredstava po projektnom prijedlogu iznosi 30 milijuna kuna.

Izvrsna suradnja

– Ovo je veliki događaj za našu školu koja dogodine slavi 200. obljetnicu od utemeljenja. Škola je mijenjala lokacije, a kako se razvijala, postala je najtraženija škola za upis, a odabrana je i među 70 elitnih škola u svijetu po korištenju suvremenih tehnologija – rekao je ravnatelj škole Davor Vidaković i posebno istaknuo izvrsnu suradnju sa Zadarskom županijom koja predstavlja najbolji primjer suradnje s osnivačem u Hrvatskoj.

Glavne aktivnosti Medicinske škole kao Regionalnog centra kompetentnosti bit će unapređenje postojećih i izrada novih programa rada, jačanje kapaciteta nastavnika kroz edukaciju, razvoj strukovnih programa usavršavanja i cjeloživotnog učenja u skladu s potrebama gospodarstva i tržišta rada, razvoj učenja temeljenog na radu, suradnja obrazovnih ustanova s gospodarskim subjektima, promocija strukovnih zanimanja, sudjelovanje u provedbi projekata vezanih uz poboljšanje kvalitete strukovnog obrazovanja i njegove prilagodbe gospodarskim potrebama. 

Izvor: lokalni.vecernji.hr

Pročitano 496 puta

Zadnje objave

rujna 15, 2023

NAJAVA 14. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

14. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. rujna…
rujna 15, 2023

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije

Zadarska županija kao provoditelj Programa poticanja IT poduzetništva na području…
rujna 04, 2023

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA