Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Obnovit će se bolnica Ugljan i škole u Škabrnji i Gračacu

Posted On Ponedjeljak, 21 listopada 2019 09:52
Projekt energetske obnove pet zgrada Psihijatrijske bolnice Ugljan vrijedan je osam, a škola u Škabrnji i Gračacu još tri milijuna

Ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Marko Pavić potpisao je deset ugovora vrijednih 11 milijuna kuna za sufinanciranje projekata na području Zadarske županije. Riječ je o projektima energetske obnove pet zgrada Psihijatrijske bolnice Ugljan te osnovnih škola u Škabrnji i Gračacu vrijednih 11 milijuna kuna kao i o tri projekta čiji je nositelj Agencija za ruralni razvoj ZŽ-a AGRRA koji se sufinanciraju iznosom od 400.000 kuna. Za obnovu bolnice Ugljan sredstvima ministarstva osigurano je 8 milijuna kuna, a za škole u Škabrnji i Gračacu još tri milijuna.

– Zadarska županija iznimno je uspješna po povlačenju novca iz europskih fondova. Dosad su potpisani ugovori vrijedni više od 2,4 milijarde kuna, od čega se na Grad Zadar odnosi 1,4 milijarde kuna, izjavio je ministar Pavić.

Župan Božidar Longin kazao je da će se s 11 milijuna kuna sufinancirati projekti vrijedni oko 30 milijuna kuna. Posebno je naglasio da je riječ o projektima u ruralnim dijelovima županije. Ukupna investicija u energetsku obnovu pet objekata ugljanske bolnice iznosi oko 23 milijuna kuna, a cijeli projekt trebao bi završiti za dvije godine. Projekt energetske obnove OŠ Vladimira Nazora u Škabrnji ukupno je vrijedan oko 3,6 milijuna kuna, a energetska obnova OŠ Nikole Tesle oko 3,7 milijuna kuna. Za oba projekta već je osigurano 40-postotno sufinanciranje bespovratnim sredstvima EU.

Ministar Pavić u Benkovcu je potpisao sedam ugovora o sufinanciranju projekata poduzetnika usmjerenih na poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva vrijednih 3,4 milijuna kuna.

– Najbitnije je da ovaj novac ide poduzetnicima za zapošljavanje na ovom području. To je možda najbolji primjer kako fondovi EU mijenjaju Hrvatsku – izjavio je ministar Pavić.

 

Izvor: lokalni.vecernji.hr

Pročitano 190 puta

Zadnje objave

veljače 26, 2020

NAJAVA 16. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

16. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 3. ožujka (utorak)…
veljače 25, 2020

NAJAVA 22. sjednice Kolegija župana Zadarske županije

22. sjednica Kolegija župana održat će se dana 26. veljače (srijeda) 2020. godine u 9,00…
veljače 19, 2020

Obavijest poljoprivrednim proizvođačima Zadarske županije

Projekt PESCAR – Pesticide Control and Reduction financiran iz Interreg IPA Programa…
veljače 11, 2020

Župan primio učenike 3. razreda OŠ Petar Preradović

Učenici 3. razreda osnovne škole Petra Preradovića iz Zadra sa područnim školama Kožino i…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA