Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Za male poduzetnike osigurano 200.000 kuna, najviši pojedinačni poticaj je 10.000 kuna

Posted On Srijeda, 24 srpnja 2019 13:35
Korisnici potpora mogu biti samo mikro poduzetnici i obrtnici sa sjedištem na potpomognutim područjima, brdsko-planinskim područjima ili otocima na području Zadarske županije

U gospodarstvu i obrtništvu Zadarske županije vidljivi su pozitivni pomaci u određenim poslovnim pokazateljima kao što je kontinuirani rast izvoza i suficit vanjskotrgovinske razmjene te udjela prihoda ostvarenih na stranim tržištima.

Vizija Županije je da malo i srednje gospodarstvo treba biti konkurentno i ravnomjerno razvijeno, pa i dalje radi na što većoj promociji poduzetništva kako bi poslovno okruženje bilo što pozitivnije, kako za one koji su već ušli u poduzetništvo tako i za nove poduzetnike.

Zadarska županija prošle je godine, u sklopu aktivnosti potpore malom poduzetništvu, isplatila potporu u ukupnom iznosu od 400.000 kuna na račune 82 prijavljena koji su ispunili tražene uvjete Javnog poziva za male poduzetnike.

Županija provodi Program za dodjelu potpora mikro poduzetnicima i obrtnicima s potpomognutih područja, brdsko-planinskih područja i otoka na području Zadarske županije za 2019. godinu, pa je objavljen Javni poziv za dodjelu potpora, namjenskih nepovratnih novčanih sredstava iz proračuna Zadarske županije za tradicijske i umjetničke obrte, poduzetništvo mladih i žena, za početak rada poduzetnika te za sufinanciranje troškova poduzetnika za stručno osposobljavanje zaposlenika.

Korisnici potpora mogu biti samo mikro poduzetnici i obrtnici sa sjedištem na potpomognutim područjima, brdsko-planinskim područjima ili otocima na području Zadarske županije.

U potpomognuta područja Zadarske županije spadaju područja sljedećih jedinica lokalne samouprave: Benkovac, Obrovac, općina Galovac, općina Gračac, općina Lišane Ostrovičke, općina Polača i općina Stankovci.

U brdsko-planinska područja Zadarske županije spadaju područja sljedećih jedinica lokalne samouprave: općina Gračac, općina Jasenice i općina Starigrad.

U otoke Zadarske županije spadaju svi otoci na području Zadarske županije bez obzira na to na području koje jedinice lokalne samouprave se nalaze.

U Proračunu Zadarske županije za 2019. kao potpora malom poduzetništvu osigurano je ukupno 200.000 kuna, a pojedinačni iznos potpore može iznositi najviše 10.000 kuna.

Tekst Javnog poziva sa svim potrebnim obrascima objavljen je na mrežnoj stranici Zadarske županije: www.zadarska-zupanija.hr pod poveznicom Natječaji/Potpore i priznanja/Aktivni natječaji.

Izvor: lokalni.vecernji.hr

Pročitano 891 puta

Zadnje objave

rujna 15, 2023

NAJAVA 14. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

14. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. rujna…
rujna 15, 2023

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije

Zadarska županija kao provoditelj Programa poticanja IT poduzetništva na području…
rujna 04, 2023

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA