Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Uskoro energetska obnova i četvrte županijske škole

Posted On Srijeda, 24 srpnja 2019 13:32
Potpisan ugovor za izvođenje radova na zgradi Osnovne škole Nikole Tesle u Gračacu

U Maloj vijećnici Doma Zadarske županije potpisan je ugovor za izvođenje radova na energetskoj obnovi zgrade Osnovne škole Nikole Tesle u Gračacu. Zadarska županija kao osnivač škole projekt vrijednosti 3,75 milijuna kuna prijavila je na otvoreni poziv Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, a nakon provedenog javnog poziva, odobren je iznos od bespovratnih 1,35 milijuna kuna. Ovo je četvrta škola u županiji u kojoj će biti provedena energetska obnova.

– Veseli me početak ostvarenja još jednog od ukupno četiri projekta energetske obnove zgrada škola kojima je županija osnivač – rekao je župan Božidar Longin i dodao da Zadarska županija intenzivno radi na stvaranju jednakih uvjeta za školovanje svih naših učenika.

– Stava smo da je ulaganje u obrazovanje najisplativije ulaganje, jer znanje je jedini kapital koji se ne može otuđiti. Na nastavni program ne možemo utjecati, pa stoga činimo ono što je u našoj moći – ulažemo u infrastrukturu i opremu, sufinanciramo aktivnosti iznad standarda – istaknuo je župan Longin dodajući da je energetska obnova školskih zgrada važna aktivnost, osobito zato što se 35% sredstava ostvaruje iz fondova EU.

Školska zgrada u Pagu je dovršena, obnova zgrade gimnazije u Perivoju Vladimira Nazora u tijeku je, a prije nekoliko tjedana potpisan je ugovor o energetskoj obnovi školske zgrade OŠ Vladimira Nazora u Škabrnji.

Osnovna škola u Gračacu, najvećoj općini u Hrvatskoj, građena je u dvije faze od 1962., a nakon razaranja u Domovinskom ratu obnovljena je i otvorena 2003. Sastoji se od prizemlja i dvaju katova, a nakon obnove prijeći će iz energetskog razreda E u razred B.

Ravnateljica škole Slavica Miočić zahvalila je Županiji koja je prepoznala i prijavila projekt te razvojnoj agenciji Zadra Nova koja je projekt pripremila i pomaže u njegovoj provedbi. Istaknula je da će se energetskom obnovom ostvariti znatne uštede te da će se ta sredstva moći ulagati u edukcije i obrazovanje nastavnog osoblja, ali i učenika kojih je trenutačno 565. Rok za dovršetak radova je 120 dana.

Izvor: lokalni.vecernji.hr

Pročitano 766 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA