Posjet predstavnica češko-slovačke udruge Oko Jadrana i saborskog zastupnika Vladimira Bileka

Posted On Četvrtak, 14 prosinca 2017 11:36

Zamjenik župana Šime Mršić i pročelnik Bernard Maruna, primili su u Domu županije, u sijedu 13. prosinca 2017. saborskog zastupnika za češku i slovačku nacionalnu manjinu Vladimira Bileka, te Barboru Veselić i Moniku Sunaru, predstavnice udruge Oko Jadrana, koja okuplja Čehe i Slovake koji žive, rade i djeluju na području Zadarske županije. Glavna aktivnost udruge je promicanje, unapređivanje te davanje doprinosa razmjeni kulturnih, sportskih i gospodarskih odnosa između Češke, Slovačke i Hrvatske te razvoj suradnje sa drugim istovrsnim i sličnim udrugama i organizacijama u zemlji i inozemstvu.

Saborski zastupnik Bilek je iskazao zadovoljstvo ostvarenom suradnjom između Zadarske županije udruge Oko Jadrana te predstavio niz novih projekata koji se planiraju ostvariti u sljedećem razdoblju. Pored već tradicionalnih Dana češko-slovačke kulture te smotre Slovaci u Zadru koja će se održati krajem svibnja sljedeće godine, Obrazovnog centra u Tkonu sa dovršenom projektnom dokumentacijom, suradnjom sa gradom Biogradom, Vladimir Bilek je najavio da je u tijeku otvaranje Počasnog konzulata Republike Slovačke u Zadru te imenovanje predsjednice udruge Oko Jadrana, Monike Sunare slovačkom počasnom konzulicom u Zadru.

Zamjenik župana Mršić je zaključio da uz pozitivnu energiju i marljivost koja se ulaže u sve aktivnosti koje provodi udruga Oko Jadrana, uspjeh je zajamčen te će Zadarska županija podržati projekte udruge. Razvojne agencije Zadarske županije mogu pružiti stručnu pomoć u prijavljivanju navedenih projekata za korištenje sredstava EU fondova i u tom smislu stručne službe Zadarske županije mogu biti vrijedan doprinos realizaciji projekata međunarodne suradnje sa Češkom i Slovačkom.

Pročitano 329 puta
travnja 26, 2018

Otvorena izložba Likovne udruge Art Forum Zadar

U organizaciji Likovne udruge Art Forum Zadar i pod pokroviteljstvom Zadarske županije i…
travnja 25, 2018

Smotra glazbenih aktivnosti srednjih škola

Srednja škola Bartula Kašića iz Paga bila je i ove godine domaćin Smotre glazbenih…
travnja 24, 2018

Drugi trening za prenošenje znanja i vještina u sklopu projekta Forest Bioenergy in the Protected Mediterranean Areas – ForBioEnergy

Zadarska županija je 20. travnja 2018. godine u suradnji s Parkom prirode Velebit održala…
travnja 24, 2018

Obilježen Dan općine Starigrad: U pripremi novi razvojni projekti

Dan općine Starigrad obilježen je svečanom sjednicom Općinskog vijeća u Prezentacijskom…
travnja 24, 2018

Obilježen Dan općine Gračac: Godinu obilježile elementarne nepogode, ali i brojni projekti

U Gračacu je obilježen Dan općine i blagdan nebeskog zaštitnika svetog Jurja. Tim povodom…