Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Potpisan sporazum o sufinanciranju ribarske luke Biograd na Moru

Posted On Petak, 20 listopada 2017 08:17

U Biogradu je upriličeno službeno potpisivanje Sporazuma o sufinanciranju izrade projektno tehničke dokumentacije za projekt izgradnje ribarske infrastrukture luke Biograd na Moru. Sporazum je u ime Ministarstva mora, prometa i infrastrukture potpisala državna tajnica za more Maja Markovčić Kostelac s ravnateljem Županijske lučke uprave Zadar, Davorom Škibolom. Za taj projekt Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u osiguralo je iznos od 1,5 milijuna kuna, s kojima će se omogućiti izrada projektno tehničke dokumentacije potrebne za financiranje cjelokupnog projekta iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo 2014.-2020. godine. Podsjetimo, resorno je ministarstvo još u srpnju ove godine osiguralo sredstva za izradu dokumentacije ribarske infrastrukture u lukama Vela Lamjana i Gaženica.

Potpisivanju Sporazuma nazočili su zadarski župan Božidar Longin te gradonačelnik Biograda Ivan Knez. Buduća ribarska luka trebala bi omogućiti uređenje iskrcajnih mjesta za ribarske brodove u luci u Biogradu.

- Prostornim planom Grada Biograda na Moru osigurana je funkcionalnost buduće ribarske luke, koja će po završetku građevinskih radova u infrastrukturnom smislu biti dostupna svim ribarima. Osim toga biogradska luka ima izvanrednu mogućnost komunikacije između ribarskog područja i tržišno usmjerenog dijela luke - rekla je državna tajnica za more Maja Markovčić Kostelac

Župan Longin je istaknuo kako će izgradnja treće ribarske luke u Zadarskoj županiji, uz one u Gaženici i Lamjani (Kali), dati potpuno novi zamah ribarstvu, gospodarskoj aktivnosti koja je od iznimnog značaja za zadarsko područje.

- Zadarska županija s razlogom nosi naziv najribarskije hrvatske županije. Gospodarsko korištenje mora, naravno uz njegovu primjerenu zaštitu, jedan je od naših prioriteta, a ribolov tradicionalna djelatnost naših žitelja. Izgradnja nove suvremene ribarske luke više je nego potrebna i sa budućim ribarskim lukama u Gaženici i Lamjani činit će jednu cjelinu. Riječ je o značajnoj investiciji koja će donijeti veliku korist našim ribarima, a koja će biti realizirana temeljem kvalitetne suradnje nacionalne i regionalne razine, i to korištenjem sredstava iz EU fondova – dodao je Longin.

Ravnatelj ŽLU Davor Škibola najavio je izmještanje te gradnju nove trajektne luke u Biogradu.

- Projekt će se vezati na trajektnu luku u Tkonu čija je izgradnja u tijeku, a financiranje završne faze izgradnje luke očekujemo preko europskih fondova, točnije preko Operativnog programa Konkurentost i kohezija. Izgradnjom nove ribarske luke u Biogradu, zajedno s  novom trajektnom lukom imat ćemo zaokruženu cjelinu – istaknuo je Škibola.

 

Pročitano 1155 puta

Zadnje objave

studenoga 12, 2020

7,9 milijuna kuna za regulaciju vodotoka Ričina u Zadru

U Maloj vijećnici Grada Zadra potpisan je 7,9 milijuna kuna vrijedan ugovor za projekt…
listopada 21, 2020

Započela provedba projekta CUHaCHA - „EnhanCing Sustainable ToUrism Development through Culinary HeritAge“

Tradicionalna hrana oduvijek je igrala ključnu ulogu u kreiranju kulturološkog nasljeđa.…
listopada 15, 2020

NAJAVA 20. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

20. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. listopada…
listopada 14, 2020

NATJEČAJ za dodjelu »Nagrade za promicanje prava djeteta« u 2020. godini.

Dana 9. listopada 2020. godine Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA