Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Održana Regionalna konferencija

Posted On Petak, 29 rujna 2017 15:03

„Život u dvije smjene: pomirenje poslovnog i privatnog“

29. rujna 2017. u Domu županije održala se Regionalna konferencija „Život u dvije smjene: pomirenje poslovnog i privatnog“ u sklopu projekta financiranim REC (Rights, Equality and Citizenship) programom Europske komisije koji se bavi ekonomskim osnaživanjem žena. 

Nositeljica projekta je Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske Višnja Ljubičić, partneri na projektu su Hrvatsko narodno kazalište u Splitu, Udruga Riječi/Prave/Predstave i Spona Code, a projekt podržavaju Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Ministarstvo poduzetništva i obrta. Na regionalnoj konferenciji u Zadru u raspravi kroz razne tematske cjeline sudjelovale su pored članova Povjerenstva za ravnopravnost spolova Zadarske županije, doc.dr.sc. Valerija Barada, Odjel za sociologiju, Sveučilište u Zadru, dr.sc. Višnja Perin, rukovoditeljica Odjela za profesionalno obrazovanje i usmjeravanje, Područni ured Zadar, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a uvodno ih je pozdravila u ime Zadarske županije Marina Dujmović – Vuković, pročelnica Ureda župana.  

U drugom dijelu konferencije na seminaru o samozapošljavanju i poduzetništvu kao prilici za usklađivanje poslovnog i privatnog svoj osvrt su dali Ante Vukašina,  pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Zadarske županije, Elvira Sterle, potpredsjednica Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Zadar, Slavica Miličić, predsjednica Udruge Prospero te Sandra Babac, nositeljica OPG-a Damjanić-Babac. Nadalje na temu Rodno osjetljive ekonomske politike i rodnog budžetiranja u raspravi su sudjelovale Anamarija Tkalčec, iz CESI i Ana Marija Sikirić sa Ekonomskog fakulteta u Rijeci.  

Projekt je započeo 1. siječnja 2016. godine i završava s početkom 2018. godine. U tom periodu na inovativan način pristupilo se učeničkoj populaciji i koristila se kazališna umjetnost kao alat kojim je promovirana važnost rodne ravnopravnosti i jednake mogućnosti za djevojke i dječake. Projekt je bio prisutan u cijeloj Hrvatskoj, a  predstave su se izvodile pred publikom diljem Hrvatske. U završnoj fazi projekta su uključene lokalne zajednice, upravo stoga se i održava ova regionalna konferencija u Zadru, iza koje slijede one u Rijeci, Osijeku i Zagrebu. Na jednodnevnim konferencijama dotaknuti će se problemi s kojima se žene susreću na tržištu rada, opterećenosti u privatnoj sferi zbog koje vrlo često trpi karijerni put žene te potencijalnim preduvjetima za pomirenje profesionalnog i obiteljskog života.

Pročitano 1418 puta

Zadnje objave

siječnja 01, 2020

Novogodišnji posjet rodilištu

Župan Božidar Longin u pratnji ravnatelja Opće bolnice Zadar Željka Čuline i voditelja…
prosinca 31, 2019

Dogovoreno uklanjanje onečišćenja: Zrmanju maksimalno zaštititi

Župan Božidar Longin u pratnji vodopravnog inspektora te predstavnika grada Obrovca i…
prosinca 20, 2019

Župan ugostio nadbiskupa Puljića

Župan Božidar Longin sa suradnicima je u Domu županije ugostio zadarskog nadbiskupa mons.…
prosinca 20, 2019

Župan posjetio Dom za starije i nemoćne te štićenike Doma za odrasle osobe Sv. Frane

Župan Božidar Longin, povodom nadolazećih blagdana, sa suradnicima je posjetio Dom za…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA