Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Održana Regionalna konferencija

Posted On Petak, 29 rujna 2017 15:03

„Život u dvije smjene: pomirenje poslovnog i privatnog“

29. rujna 2017. u Domu županije održala se Regionalna konferencija „Život u dvije smjene: pomirenje poslovnog i privatnog“ u sklopu projekta financiranim REC (Rights, Equality and Citizenship) programom Europske komisije koji se bavi ekonomskim osnaživanjem žena. 

Nositeljica projekta je Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske Višnja Ljubičić, partneri na projektu su Hrvatsko narodno kazalište u Splitu, Udruga Riječi/Prave/Predstave i Spona Code, a projekt podržavaju Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Ministarstvo poduzetništva i obrta. Na regionalnoj konferenciji u Zadru u raspravi kroz razne tematske cjeline sudjelovale su pored članova Povjerenstva za ravnopravnost spolova Zadarske županije, doc.dr.sc. Valerija Barada, Odjel za sociologiju, Sveučilište u Zadru, dr.sc. Višnja Perin, rukovoditeljica Odjela za profesionalno obrazovanje i usmjeravanje, Područni ured Zadar, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a uvodno ih je pozdravila u ime Zadarske županije Marina Dujmović – Vuković, pročelnica Ureda župana.  

U drugom dijelu konferencije na seminaru o samozapošljavanju i poduzetništvu kao prilici za usklađivanje poslovnog i privatnog svoj osvrt su dali Ante Vukašina,  pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Zadarske županije, Elvira Sterle, potpredsjednica Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Zadar, Slavica Miličić, predsjednica Udruge Prospero te Sandra Babac, nositeljica OPG-a Damjanić-Babac. Nadalje na temu Rodno osjetljive ekonomske politike i rodnog budžetiranja u raspravi su sudjelovale Anamarija Tkalčec, iz CESI i Ana Marija Sikirić sa Ekonomskog fakulteta u Rijeci.  

Projekt je započeo 1. siječnja 2016. godine i završava s početkom 2018. godine. U tom periodu na inovativan način pristupilo se učeničkoj populaciji i koristila se kazališna umjetnost kao alat kojim je promovirana važnost rodne ravnopravnosti i jednake mogućnosti za djevojke i dječake. Projekt je bio prisutan u cijeloj Hrvatskoj, a  predstave su se izvodile pred publikom diljem Hrvatske. U završnoj fazi projekta su uključene lokalne zajednice, upravo stoga se i održava ova regionalna konferencija u Zadru, iza koje slijede one u Rijeci, Osijeku i Zagrebu. Na jednodnevnim konferencijama dotaknuti će se problemi s kojima se žene susreću na tržištu rada, opterećenosti u privatnoj sferi zbog koje vrlo često trpi karijerni put žene te potencijalnim preduvjetima za pomirenje profesionalnog i obiteljskog života.

Pročitano 2251 puta

Zadnje objave

studenoga 26, 2021

NAJAVA 4. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

4. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 3. prosinca (petak)…
studenoga 16, 2021

NAJAVA 5. sjednice Kolegija župana Zadarske županije

5. sjednica Kolegija župana održat će se dana 17. studenoga (srijeda) 2021. godine u…
studenoga 15, 2021

Županova čestitka nogometašima na plasmanu na Svjetsko prvenstvo

Povodom velikog uspjeha hrvatske nogometne reprezentacije i plasmana na Svjetsko…
studenoga 09, 2021

„JOINT CROSS BORDER TRAINING” – Edukativna međugranična radionica - Sastanak prekogranične suradnje Italija- Hrvatska

Zadarska županija, Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo, vodno gospodarstvo, ruralni…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA