Donacija suvremenog EEG uređaja Odjelu za pedijatriju OB Zadar

Posted On Utorak, 06 lipnja 2017 14:27

U utorak, 6. lipnja 2017. godine na Odjelu za pedijatriju OB Zadar svečanom uručenju donacije PBZ Grupe prisustvovali su zamjenici župana Šime Mršić i Šime Vicković u pratnji pročelnika za zdravstvo i socijalnu skrb Bernarda Marune uz nazočnost predstavnika Ministarstva zdravstva Tomislava Đidare, predstavnika Grada Zadra, zamjenika gradonačelnika Ante Babića i pročelnika za zdravstvo i socijalnu skrb Maria Pešuta, predstavnika Uprave PBZ Carda, Privredne banke Zadar te Opće bolnice Zadar prevođeno ravnateljem dr.med. Željkom Čulinom, dr. med Edijem Karucom, dr. med. Jasminom Friganović Huljev, prim. Sanjom Delin i mag.med.tech. Ivanom Gusar.

„Zdravstveni sustav je skup. To je općepoznata činjenica. No jednako tako činjenica jest i da su zdravstvene usluge u RH dostupne svima te da su naši liječnici i ostalo medicinsko osoblje vrlo kvalitetni. Svaki ljudski život jednako je vrijedan, no vjerujem da ćete se složiti sa mnom kada kažem da su životi i zdravlje djece ipak naš prioritet. Stoga želim u ime svih žitelja Zadarske županije, a osobito u ime roditelja djece s poteškoćama, zahvaliti PBZ grupi na donaciji koja je Odjelu pedijatrije donijela novi EEG uređaj za koji se iskreno nadam da će potreba za njegovim radom biti što rjeđa.“ – rekao je zamjenik župana Šime Mršić i zahvaljujući na ovoj vrijednoj donaciji.

U sklopu projekta "Činim dobro svaki dan" PBZ Grupa je donirala Općoj bolnici Zadra 301.112,50 kuna u sklopu programa „Praćenje djece sa neurorizicima“ Ministarstva zdravstva RH. Donirana sredstva omogućila su nabavu suvremenog EEG uređaja za Odjel pedijatrije. Projekt „Činim dobro svaki dan“ i American Express kartica sa srcem predstavljeni su tržištu sredinom 2008. godine te je kontinuirano u više od devet godina prikupljeno devet i pol milijuna kuna za projekte od iznimnog značaja za daljnji rast i razvoj zajednice i dobrobit djece i mladih u Hrvatskoj. Za svaku transakciju napravljenu American Express karticom sa srcem PBZ i PBZ Card izdvajaju ukupno jednu kunu, bez dodatnog troška za korisnike. Za projekt "Činim dobro svaki dan" PBZ Grupa je do kraja travnja 2017. prikupila 9,5 milijuna (točan iznos: 9.434.787,90 kuna) te je ukupno realizirala 30 donacija, uključujući 23 donacije bolnicama diljem Hrvatske za kupnju potrebnih medicinskih uređaja i 7 donacija domovima socijalne skrbi za kupnju potrebne opreme.

„Rano otkrivanje poteškoća u razvoju i uključenje u habilitacijski tretman može spriječiti razvoj bolesti ili barem možemo postići najveći mogući potencijal kod neurorizičnog djeteta. Stoga, iskreno zahvaljujem PBZ Grupi na ovoj vrijednoj donaciji.“ – istaknula je prim. neuropedijatar Sanja Delin, dr.med. sa Odjela za pedijatriju Opće bolnice Zadar. O važnosti novog EEG uređaja govori i podataka da je samo tijekom prošle godine u neurološkim ambulantama Odjela za pedijatriju pregledano oko 3.300 djece, napravljeno više od 2.200 EEG snimanja, od čega je bilo oko 500 neurorizične djece.

Pročitano 451 puta
travnja 20, 2018

25. rođendan Zadarske županije: Nagrade za životno djelo Ivčiću i Mikecinu

Zadarska županija obilježila je jubilarnu 25. godišnjicu svog postojanja svečanom…
travnja 19, 2018

Županijski dani: Otvoreno četvrto izdanje vrtne izložbe Cvijet Zadra

Prigodnom svečanošću na Forumu otvoreno je četvrto izdanje vrtne izložbe Cvijet Zadra,…
travnja 19, 2018

Posjet izaslanstva Južnomoravske regije

Župan Božidar Longin primio je danas izaslanstvo Južnomoravske regije iz Češke predvođeno…
travnja 18, 2018

Važno je poticati tjelesnu aktivnost učenika

Državna tajnica za šport Janica Kostelić i predsjednik Hrvatskog školskog sportskog…
travnja 17, 2018

Posađeno stablo oleandra

Zamjenik župana Šime Vicković i ravnatelj Prirodoslovno-grafičke škole Tomislav Grbin…