Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Zemunik: Otvoren Trg Franje Tuđmana, dogodine otvorenje Trga nadbiskupa Ivana Prenđe

Posted On Srijeda, 22 kolovoza 2018 15:23

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen je Dan Općine Zemunik Donji i blagdan nebeske zaštitnice Kraljice mira - Kraljice Hrvata. U sklopu obilježavanja Dana općine, u Zemuniku Donjem otvoren je i novouređeni Trg dr. Franje Tuđmana, kojem je nazočio župan Božidar Longin.

Tom je prigodom načelnik Ivica Šarić za iduću godinu najavio otvorenje trga koji će nositi ime blagopokojnog zadarskog nadbiskupa mons. Ivana Prenđe, u njegovom rodnom mjestu Zemuniku Gornjem. Šarić se osvrnuo i na projekte koji su pokrenuti u posljednjih godinu dana.

„Bili smo prilično uspješni u privlačenju EU sredstava. Po službenim podacima smo bili najuspješnija općina u Zadarskoj županiji i osmi u Republici Hrvatskoj“, pohvalio se Šarić te najavio da je završen kanalizacijski spoj Zona Zemunik Gornji - Tromilja za koju se samo čeka uporabna dozvola.

„To je budući spoj ne samo za stambeno poslovnu zonu, već za cijelo naselje Zemunik Gornji. Investicija je vrijedna 2,5 milijuna kuna, a preko europskih fondova financirat ćemo i rekonstrukciju nerazvrstane ceste Smrdelj – Brdine – Dragaši u vrijednosti 3,1 milijuna kuna“, najavio je Šarić.

Nazočnima su se u Općinskoj vijećnici obratio zamjenik župana Zadarske županije Šime Vicković.

„Županija prati aktivnosti ovdašnje lokalne samouprave vrlo snažnom podrškom. Nadam se da će i u budućnosti biti kvalitetnih ideja i projekata te da će njihovo ostvarenje donijeti još bolji život ovdašnjim žiteljima. Također, upućujem poziv ovdašnjim OPG-ovima da iskoriste mogućnosti ostvarivanja potpora koje se nude na području ruralnog razvoja“, poručio je Vicković.

Povodom Dana općine uručena su i godišnja priznanja. Grb općine Zemunik Donji dodijeljen je prorektoru Sveučilišta u Zadru Josipu Faričiću, za veliku pomoć pri izradi zemuničke monografije. Godišnje nagrade dodijeljeni su ritmičkoj gimnastičarki Ivi Stura, lovačkom društvu Fazan iz Zemunika te Sari Šarić i Mariji Buljat, najboljim učenicama generacije školske godine 2017/2018.

Pročitano 2139 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA