Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Dan općine Poličnik: Veliki doprinos gospodarstvu Zadarske županije

Posted On Srijeda, 29 kolovoza 2018 08:28

 

U Poličniku je prigodnim programom svečano obilježen Dan općine i blagdan nebeskog zaštitnika Glavosjeka sv. Ivana Krstitelja. Program je otpočeo obilaskom tvrtke Mišlov d.o.o. i buduće stambene zone u Poslovnoj zoni Grabi, nastavljen je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod križa u dvorištu crkve sv. Nikole, a zaključen je svečanom sjednicom Općinskog vijeća i dodjelom godišnjih nagrada pred velikim brojem uzvanika.

Tom su prigodom ministar državne imovine Goran Marić i načelnik općine Poličnik Davor Lončar potpisali Ugovor o darovanju državnog zemljišta za novu stambenu zonu koje se naslanja Poslovnu zonu Grabi.

Planirana je izgradnja 51 obiteljske kuće i osam stambenih jedinica koje će imati od šest do deset stanova. Uz parkove, predviđeni su športsko-rekreacijski sadržaji i još jedan dječji vrtić koji nam je prijeko potreban. Naš cilj bio je i ostat će stvarati uvjete za sve općinske žitelje kroz zaposlenje i dom. Naći ćemo modele da kupnja nekretnina bude što povoljnija, prvenstveno za mlade obitelji. Za tri do pet godina u toj bi zoni trebalo živjeti 500 ljudi“, otkrio je Lončar te naglasio da ovaj čin pokazuje nužnost suradnje između centralne i lokalne vlasti.

Općina Poličnik je prva jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj koja je dobila državno zemljište za stambeno zbrinjavanje po novom Zakonu o upravljanju državnom imovinom, istaknuo je ministar Goran Marić.

Ovo je tek prvi u nizu takvih projekata. Hrvatska će se preporoditi aktiviranjem državne imovine, jer imovina je preduvjet rasta i opstanka. Redovno zaprimamo sve zahtjeve gradova i općina u Zadarskoj županiji i vjerujem u nastavak dobre suradnje. Zahvaljujem županu Longinu i saborskom zastupniku Lončaru koji su dosta energije uložili u rješavanje ove problematike. Demografske obnove ne može biti bez mladih ljudi. Da bi ljudi ostajali država ih mora potaknuti, mora motivirati zdravom životnom idejom, voljom, potezom. Time država potvrđuje svoju snagu, svoju organiziranost. Država pokazuje da je dinamična, organizirana, orijentirana na budućnost“, poručio ministar državne imovine,

Župan Božidar Longin istaknuo je dobru suradnju Zadarske županije i Općine Poličnik koja se posebno vidi u dva uspješna zajednička projekta -  uspostave Centra za razvoj, proizvodnju  i edukaciju meda i Centra novih tehnologija za koje su odobrena po 20 milijuna kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

S krajem srpnja imali smo oko 2.700 više radnih mjesta u odnosu na isto razdoblje protekle godine, što je povećanje od pet posto. Prvi puta od osnutka naše županije dosegnuli smo brojku od 60 tisuća zaposlenih osoba. Velike zasluge za ove brojke ima i Općina Poličnik i vrijedni načelnik Lončar koji je među prvima prepoznao važnost razvoja poslovnih zona i otvaranja novih radnih mjesta. Dvije gospodarske zone, Murvica i Grabi, u kojima posluje više od 60 tvrtki, a radi gotovo 1600 ljudi, odličan su primjer razvoja gospodarstva cijele Zadarske županije. Poslovne zone imaju sve preduvjete za daljnje širenje, što dokazuju i novi interesi ulagača“ naglasio je Longin.

Povodom 25. obljetnice utemeljenja općine Poličnik uručeno je čak 25 općinskih priznanja. Grb Općine za zlatni jubilej, pedeset godina svoga svećenstva dodijeljen je don Šimi Kevriću, svećeniku u miru, a posebna nagrada Općine za demografsku obnovu pripala je mladoj obitelji Ukalović iz Suhovara, roditeljima petero djece. Nagrada općine za socijalnu skrb uručena je Nediljku Marinoviću, za kulturu crkvenom zboru Sv. Cecilija, za komunalnu infrastrukturu Županijskoj upravi za ceste Zadarske županije, a dodijeljene su i tri nagrade za šport i to MNK Samba, MNK Futsal Super chicks i Josipu Kovačeviću iz Briševa, šampionu lovno-kinološkog kupa "Sv. Hubert". Općinske zahvalnice su dodijeljene učenicima koji su ostvarili odličan uspjeh.

 

Pročitano 2575 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA