Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Obilježen Dan Općine Kali: Uskoro izgradnja ribarske luke u Lamjani

Posted On Ponedjeljak, 13 kolovoza 2018 08:58

 

Svečanom sjednicom obilježen je Dan općine Kali i blagdan Sv. Lovre, nebeskog zaštitnika najvećeg ribarskog mjesta u Zadarskoj županiji. Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Lovre Vidov, da bi o razvojnim programima govorio načelnik općine Marko Kolega. On je uz ribarstvo, po kojemu je mjesto Kali nadaleko poznato, posebno naglasio važnost razvoja infrastrukture, prije svega vodovoda i odvodnje, na čemu se već uvelike radi projektom 'Aglomeracija Preko - Kali'.

"Ukupna vrijednost projekta 'Aglomeracija Preko - Kali' je veća od 150 milijuna kuna, te je u visokoj fazi realizacije. To je projekt na kojem radimo godinama u suradnji s Općinom Preko i očekujemo potpisivanje ugovora o financiranju tijekom prvog kvartala iduće godine. Izgradnja će se u najvećoj mjeri financirati europskim sredstvima, a rješavanje problematike vodovoda i odvodnje od vitalnog je značaja za naše stanovnike, ali i dodatan zamašnjak za razvoj turizma", poručio je Kolega posebno istaknuvši odličnu suradnju svih otočnih načelnika, kao i dobar te partnerski odnos sa Zadarskom županijom.

Zamjenik župana Šime Mršić istaknuo je da je Zadarska županija predvodnik ribarstva i marikulture u Hrvatskoj, a da veliku zaslugu u tome imaju Kaljani sa svojom ribarskom flotom koja je najveća na Jadranu, ali i kao pioniri uzgoja tune u Hrvatskoj. Posebno je naglasio važnost izgradnje dviju ribarskih luka na području naše županije, u Gaženici te u uvali Vela Lamjana u Kalima vrijednih oko 60 milijuna kuna.

"Za razvoj ribarstva, kao i za svaki razvoj općenito, od presudne je važnosti kvalitetna infrastruktura. Stoga je Županija na čelu sa županom Božidarom Longinom, pokrenula aktivnosti za realizaciju ulaganja u ribarske luke i iskrcajna mjesta. Nedavno je stiglo i zeleno svjetlo za izgradnju ribarskih luka, a sredstva su osigurana kroz EU fondove, točnije kroz Operativni program za pomorstvo i ribarstvo. Vrijednost cjelokupnih radova iznose - gotovo 37 milijuna kuna za luku Lamjana i 24 milijuna kuna za ribarsku luku Gaženica. Uz sve razvijeniji turizam, Kaljani doista imaju dosta razloga za optimizam", naglasio je zamjenik Mršić.

 

Pročitano 1783 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA