Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Putovanje kroz hrvatske krajeve u dvorištu Providurove palače

Posted On Petak, 03 kolovoza 2018 15:25

Dvorišni prostor Providurove palače u Zadru od petka, 3. kolovoza nova je postaja izložbe „Volim svoju županiju“. Uz mnoge zainteresirane, otvorenju je prisustvovala i predsjednica stručnog žirija natječaja, profesionalna fotografkinja Marija Milin. Istaknula je kako žiriranje natječaja za nju svake godine predstavlja sve veći izazov, budući da se iz godine u godinu prijavljuje sve više fotografija. Tako je ove godine bilo potrebno izabrati svega 21 fotografiju, između nevjerojatnih 2835 radova.

Otvorenje izložbe organizirano je u sklopu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana branitelja. Točno u podne otvorio ga je zamjenik župana Zadarske županije, Šime Mršić. Kako je naglasio zamjenik Mršić, prigodno je da se povodom Dana pobjede svima onima koji će posjetiti dvije zadarske palače predstavi najbolje od Hrvatske.

„Fotografije će nas odvesti na jedno simbolično putovanje kroz 20 hrvatskih županija i to kroz onakve kakvima ih vide oni koji u njima žive. Prigoda je ovo da upoznamo hrvatske županije u svoj njihovoj raznolikosti.“, zaključio je Mršić.

Posebno je zadovoljstvo izrazio zbog činjenice da je otvorenju zadarske izložbe prisustvovala i Danijela Pedišić, autorica fotografije koja u postavu izložbe predstavlja Zadarsku županiju. Njena je fotografija izabrana između više od 280 radova pristiglih iz Zadarske županije. Danijela nije krila ponos što je baš njena fotografija izabrana među najbolje, a prisjetila se i kako je fotografija nastala. „Fotografija prikazuje zalazak sunca, po kojemu je i Zadar poznat, a tom sam prilikom bila u šetnji sa sinovima te pokušavala zabilježiti trenutke njihove igre“, navela je Pedišić.

Za kraj podsjetimo kako su se fotografi ove godine natjecali u dvije kategorije: najbolja fotografija prema broju glasova publike i najbolja fotografija prema odluci stručnog žirija. Osim tri najbolje fotografije, žiri je odabrao i po jednu fotografiju-predstavnicu preostalih županija, a cijeli postav možete besplatno pogledati u dvorištu Providurove palače do 17. kolovoza.

Pročitano 1802 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA