Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Obilježen Dan općine Kolan i otvorena Luka Mandre

Posted On Četvrtak, 12 srpnja 2018 15:47

U četvrtak, 12. lipnja prigodnom svečanošću obilježen je Dan Općine Kolan i blagdan njihove zaštitnice Gospe od Karmela. U prigodnom obračanju načelnik ove mlade otočne općine Marin Pernjak naglasio je prije svega zajedništvo svih načelnika i gardonačelnika na otoku Pagu koji zajedno rade na dobrobit svojih žitelja. “ Da bi se Kolan dalje razvijao, da bi se mogli realizirati projekti, izgraditi zgrade, da bi se mogao izgraditi novi vrtić za kojega uskoro ide natječaj za projektnu dokumentaciju, potrebno je imati zemljište. Na žalost, Općina Kolan nije imala u vlasništvu dovoljno zemljišta da bi sve to realizirala jer je večina u privtnom vlasništvu”, rekao je Pernjak i dodao da je Kolan zemljopisno u centru otoka Paga i da se treba raditi na tome da otok spaja naše dvije Županije. “Moramo povezat otok u jedan čvor, jer mi smo jedna zajednica koliko god imali četiri jedinica lokalne samouprave. Nas veže infrastruktura, voda, struja, ceste i slično”- naglasio je Pernjak još jednom istaknuvši kako se to zajedništvo treba sačuvati.
“Ova, površinom mala općina već ima odlične preduvjete za održivi razvoj gospodarstva koje je spoj tradicionalnog stočarstva, proizvodnje sira te turizma. Naravno da je upravo turizam najjača ovdašnja gospodarska grana.
Gosti ovdje u najvećoj mjeri dolaze uživati u mirnom obiteljskom odmoru, u čistom moru, lijepim plažama i kvalitetnoj gastronomskoj ponudi.”- rekao je zamjenik župana Šime Mršić dodavši da je za razvoj turizma važna i infrastruktura, kao i zaštita okoliša.
“Županija u okviru svojih financijskih mogućnosti pomaže ovdašnje projekte, a posebno moramo istaknuti veliko ulaganje u lučku infrastrukturu, točnije sanaciju dijela luke Mandre koja je provedena prije tri godine.
Naša Županijska lučka upravo provela je sanaciju operativne obale ukupne vrijednosti od gotovo 800 tisuća kuna. Uz toliko prirodnih potencijala, upravljati razvojem ovoga područja vrlo je izazovno, te je stoga na jedinici lokalne samouprave da osmišljava nove projekte i priprema ih za prijavu na natječaje za sredstva EU fondova.”- dodao je Mršić i čestitao svima Dan Općine.
U ime načelnika i gradonačelnika Otoka Paga nazičnima se obratio gradonačelnik Paga Ante Fabijanić koji je također naglasio dobru suradnju svih JLS na otoku.
Nakon svečanog dijela programa u Mandrama su prigodnim presijecanjem vrpce zamjenik župana Šime Mršić i ravnatelj Županijske lučke uprave Davor Škibola obilježili završetak radova na obnovljenoj luci otvorenoj za javni promet lokalnog značaja – Luci Mandre.
Naime, Županijska lučka uprava Zadar izvršila je tijekom 2015. godine radove na sanaciji dijela luke Mandre ukupne vrijednosti 612.385,50 kn, a upravo završeni radovi na sanaciji operativne obale ukupne su vrijednosti 798.677,68 kn.

 

Pročitano 2150 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA