Prekinuta 7. sjednica županijske skupštine

Posted On Srijeda, 27 lipnja 2018 15:33

Nakon što su vijećnici Županijske skupštine bez rasprave prihvatili Godišnje izvješće o radu upravnih tijela Zadarske županije  za 2017. godinu, prihvaćen je i Proračun Zadarske županije za 2017. godinu. Vijećnica Radoslava Gregov (SDP) rekla je kako je iz  financijskog izvješća vidljivo da nisu u dovoljnoj mjeri povučena sredstva za malo i srednje poduzetništvo te da je tome vjerojatno razlog što mali poduzetnici nemaju dovoljno kapaciteta za izradu programa za povlačenje tih sredstava. Dodala je kako bi Zadarska županija sa svojim razvojnim agencijama  malim poduzetnicima trebala pomoći. Župan Božidar Longin pohvalio je inicijativu vijećnice Gregov te rekao da  će naše ustanove biti na pomoć ne samo njima,  već i  jedinicama lokalne samouprave koje često nemaju kapaciteta za pripremu projekata. Dodao je kako će naše tri razvojne agencije raditi i za Zadarsku Županiju, ali i za tržište.

Kod Prijedloga odluke o davanju suglasnosti na Odluku o promjeni djelatnosti javne ustanove Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA i prihvaćanju Dodatka I. Sporazumu o osnivanju javne ustanove Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, vijećnik Ante Rubeša (Akcija mladih) postavio je pitanje nevezano uz  temu  o kojoj se raspravljalo te je od strane predsjednika Skupštine Željka Lončara tri puta upozoren na to, a nakon toga i zamoljen da napusti sjednicu što nije učinio te je ostao za govornicom.  Naime,  prema članku 104. Poslovnika Skupštine govornik može govoriti samo o temi o kojoj se raspravlja i prema utvrđenom dnevnom redu. Ako se govornik udalji od predmeta dnevnog reda, govori, a nije dobio odobrenje predsjednika, svojim upadicama ili na drugi način ometa govornika ili u svom govoru grubo vrijeđa osobe koje sudjeluju u radu Skupštine, predsjednik Skupštine će ga opomenuti. Ako govornik i poslije opomene nastavi sa ponašanjem zbog kojeg mu je opomena izrečena, predsjednik Skupštine će mu oduzeti riječ i zamoliti ga da napusti sjednicu. Kako vijećnik Mladen Meštrović (Neovisni za Hrvatsku), predsjednik  Odbora za gospodarstvo nije bio u mogućnosti dati izvješće odbora  o prihvaćanju Izvješća o radu sa izvještajem o izvršenju financijskog plana Javne ustanove Agencije za razvoj Zadarske županije – ZADRE NOVE za 2017. godinu jer nije mogao pristupiti govornici, predsjednik Skupštine je, prema Poslovniku odredio  prekid sjednice dok ne ocjeni da su ispunjeni uvjeti za nastavak sjednice.

Pročitano 426 puta
studenoga 08, 2018

Održan edukativni program „Živim život bez nasilja“

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru danas je održan edukativni program koji se provodi…
studenoga 08, 2018

Učenici iz Stankovaca posjetili Zadarsku županiju

Učenici 3. razreda OŠ Petra Zoranića iz Stankovaca predvođeni svojim učiteljicama…
studenoga 07, 2018

Samostan benediktinki Sv. Margarite u Pagu slavi 700. obljetnicu i tom prigodom otvara Stalnu izložbu crkvene umjetnosti.

U povodu 700. obljetnice osnutka Samostana benediktinki Sv.Margarite u Pagu i u sklopu…
studenoga 07, 2018

„Živim život bez nasilja“ u HNK Zadar

U organizaciji Policijske uprave zadarske i Zadarske Županije, uz potporu Ministarstva…
studenoga 05, 2018

Župan Longin s premijerom Plenkovićem obišao impozantan most dug 36 kilometara

Izaslanstvo hrvatske Vlade predvođeno predsjednikom Andrejom Plenkovićem, koje boravi u…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA