Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Zadarskoj bolnici donirana sredstva za kupnju porođajnih kreveta

Posted On Srijeda, 20 lipnja 2018 12:34

U utorak, 19. lipnja 2018. godine Službi za ginekologiju OB Zadar, INA Industrija nafte i Dogus Group donirali su 200.000 kuna za kupnju dva porođajna kreveta.
Zadarska rađaonica ima pet prostora za porođaj, toliko i kreveta. Od pet, jedan je kupila bolnica 2015. godine, a ostala četiri su stara oko 35 godina.

“Zdravstvo nije jeftino, ali je u Hrvatskoj dostupno - svima. Želim još naglasiti kako u zadarskoj bolnici imamo vrhunske liječnike i medicinsko osoblje, ali bolnica nije samo mjesto liječenja. Bolnica je i mjesto rađanja novoga života i stoga me izuzetno veseli što je ova donacija od 200 tisuća kuna namijenjena upravo Odjelu za ginekologiju i opstetriciju naše bolnice” - rekao je župan Božidar Longin zahvaljujući na vrijednoj donaciji.

Kako se moglo čuti pri svečanoj dodjeli donacije, INA svake godine priprema donacije za bolnice diljem Hrvatske, a ovom donacijom bolnici u Zadru nastavljena je i suradnja s Dogus Grupom koja je prije toga započela donacijom šibenskoj Općoj bolnici prošloga mjeseca.
“Izuzetno mi je drago što je ova donacija sada, stigla i u zadarsku bolnicu gdje je rođeno i moje dvoje djece. Dakle, nakon donacije šibenskoj bolnici, nastavljamo dobru praksu i u Zadru. Izuzetno smo ponosni i sretni što možemo pomoći Općoj bolnici u nabavci porođajnih kreveta, što smatramo zaista nužnim za sve buduće majke, ali i osoblje bolnice kojima će rad biti olakšan. Podupiremo obrazovanje, školstvo, zdravstvo i sport, a redovito provodimo i projekte namijenjene onima kojima je pomoć najpotrebnija. S time ćemo svakako nastaviti i dalje” - poručio je tom prigodom, Burak Baykan predsjednik CEO D-Marin Grupe, dok je Zoltan Aldott predsjednik Uprave INE rekao kako mu je izuzetno drago što će njihova donacija budućim majkama barem malo olakšati porođaj i omogućiti im još ugodniju u sigurniju okolinu.
“Vjerujem da će nova oprema biti od pomoći i vrijednom medicinskom osoblju u njihovom svakodnevnom radu. INA je od svog osnutka aktivni član zajednice i podržava važne projekte kad god se za to ukaže prilika. Iz godine u godinu podržavamo rad i razvitak bolnica diljem Hrvatske, a ove godine donirat ćemo sredstva za ukupno osam bolnica” - otkrio je predsjednik Uprave INA-e Zoltan Aldott.
Osim župana Božidara Longina, na donaciji se u ime svih zaposlenika zadarske Opće bolnice zahvalio i ravnatelj zadarske Opće bolnice dr. Željko Čulina koji je naglasio kako će novi kreveti sigurno doprinjeti ugodnijem i suvremenijem porođaju rodilja podsjećajući kako zadarsko rodilište i neonatologija nastoje zadržati i unaprijediti kvalitetnu skrb za majku i dijete što potvrđuje i važno UNICEF-ovo priznanje - Rodilište - prijatelj djece kojeg su stekli 1998. godine i zadržali ga do danas.
Foto: Marin Gospić

 

Pročitano 1630 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA