Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

U Zadru otvoren Stožer za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone

Posted On Ponedjeljak, 18 lipnja 2018 09:09

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović sudjelovao je u subotu Zadru na otvaranju Stožera za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone 2018, koji će od 15. lipnja do 15. rujna djelovati u Policijskoj upravi zadarskoj, kao glavni policijski stožer.

U otvaranju Stožera sudjelovali su i župan Zadarske županije Božidar Longin, gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić sa suradnicima, glavni ravnatelj policije Nikola Milina sa suradnicima, načelnik Policijske uprave zadarske Anton Dražina, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić, brigadni general Ivica Komljen - zamjenik ravnatelja VSOA-e, te drugi predstavnici VSOA-e  i SOA-e, među kojima i načelnik Centra Zadar Alen Vugrek.

Nakon kratke prezentacije pomoćnika načelnika uprave policije, Josipa Bukvića, o ciljevima i funkcioniranju Stožera za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone, koju su pratili i predstavnici medija, ministar je uspostavio konferencijski poziv video linkom s Policijskom upravom istarskom, kojom prilikom su nazočni putem video linka dobili informacije o stanju sigurnosti na području te županije.

Potom je uslijedio posjet Nacionalnom pomorskom centru za prikupljanje podataka Zadar, gdje je voditeljica Centra Mirna Kovač Bašić prisutne upoznala s radom Centra. Ministar Božinović je naglasio kako se broj turista svake godine povećava, da sezona traje sve dulje, što donosi više posla službama koje brinu o sigurnosti.

„Imamo realnu sliku onoga što se događa na prometnicama, u gradovima, na moru. Sve te informacije slijevat će se u ovaj centar, a odluke o usmjeravanju, korištenju i preusmjeravanju određenih snaga donosit će se ovdje. Centar je u Zadru, ali ovo je nacionalna institucija, institucija Ravnateljstva policije koja djeluje zajedno s partnerima iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Ministarstva obrane i ostalih sigurnosnih službi", istaknuo je Božinović.

Naglasio je kako moderna policija mora biti fleksibilna i mobilna te se organizirati funkcionalno, kako bi prikupila sve relevantne informacije sigurnosnog karaktera. Dodao je da u pozadini svih uspješnih turističkih brojki stoji činjenica da je Hrvatska prepoznata kao sigurna turistička destinacija i to zbog rada svih službi koje danonoćno brinu o sigurnosti domaćih ljudi, ali i svih gostiju.

Pročitano 3025 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA