Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Jović novi vatrogasni zapovjednik, ZADRA NOVA postaje regionalni koordinator

Posted On Utorak, 05 lipnja 2018 15:50

Na devetom kolegiju župana Božidara Longina na dnevnom redu našla su se godišnja izvješća ustanova kojima je županija osnivač. Sve tri županijske razvojne agencije – ZADRA NOVA, INOVAcija i AGRRA 2017. godinu su završile u plusu uz brojne projekte koji su pokrenuti ili su već u realizaciji. Na kolegiju župana je usvojen i zaključak o davanju suglasnosti na Odluku o promjeni djelatnosti Agencije za razvoj Zadarske županije po kojem ZADRA NOVA, sukladno izmjenama i dopunama Zakona o regionalnom razvoju, kao regionalni koordinator Zadarske županije dobiva poslove javnih ovlasti.

„Cilj izmjena i dopuna zakona o regionalnom razvoju je jačanje uloge regionalnih koordinatora, u ovom slučaju ZADRE NOVE kako bi u budućoj financijskoj perspektivi mogli od resornog ministarstva  preuzeti raspisivanje i provedbu dijela EU natječaja. U konačnici bi to trebalo dovesti da regionalni koordinatori postanu posrednička tijela (PT2),  čime bi započeo proces decentralizacije i time bi se uvelike poboljšala apsorpcija EU sredstava. Regionalni koordinatori i do sada su bili glavna poluga za  povlačenje EU sredstava, a na ovaj način kroz spuštanje ovlasti i sredstava na nižu razinu to bi bilo znatno efikasnije nego do sada kada je postupak dobivanja EU sredstava bio potpuno centraliziran“, naglasila je direktorica Razvojne agencije ZADRA NOVA Sanja Peričić.

Godišnje izvješće su na kolegiju predstavili i Zavod za prostorno uređenje Zadarske županije, Natura Jadera, Županijska lučka uprava, a pozitivnim poslovanjem pohvalio se i ravnatelj ustanove Ljekarne Zadar Božo Čolak, koji je posebno ponosan zbog  preuređenja ljekarne Jadran na Relji, u koju je uloženo 1,8 milijuna kuna. Već od ovog ljeta ona će postati noćna dežurna ljekarna.

„Naše ljekarne Centar i Donat na Poluotoku imat će dnevna dežurstva subotom i nedjeljom, a noćno će preuzeti obnovljeni Jadran. Ljekarna radi već neko vrijeme, a već vidimo pozitivne financijske učinke i povećanje prometa, posebice zbog tzv. ručne prodaje u prostoru koji je uređen kao samoposluga“, istaknuo je Čolak dodavši kako Ljekarne Zadar 30 posto prihoda ostvaruju od recepata, a ostalo od prodaje ostalih artikala.

Na kolegiju župana prihvaćen je i prijedlog Vatrogasne zajednice Zadarske županije kojom se novim županijskim vatrogasnim zapovjednikom imenuje Boris Jović, a njegovim zamjenikom Darko Kovačević.

Župan Božidar Longin dao je suglasnost osnovnoj školi Vladimira Nazora iz Škabrnje za sklapanje Sporazuma s Abu Dhabi Future Energy Company PJSC. Naime, projekt te škole „Sretna škola Plave ekonomije” osvojio je glavnu nagradu Zayed Future Energy Prize u Abu Dhabiju u kategoriji 370 europskih školskih projekata. Vlada UAE-a dodijelila je 100.000 USD za pobjednički projekt održivog razvoja, a ovim projektom obuhvaćeni su obnovljivi izvori energije kroz ugradnju inovativne PV-T solarne tehnologije (40 solarnih panela) povezanu s mini električnim vozilom s mobilnim sustavom baterija, poduzetništvo kroz učeničku zadrugu Maslina, recikliranje i razvrstavanje otpada kroz program Udruge za održivi razvoj Hrvatske (UZOR) te dijeljenje podataka sa 112 država svijeta kroz program GLOBE.

Pročitano 2362 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA