Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Ministar zdravstva impresioniran zgradom Poliklinike

Posted On Ponedjeljak, 30 travnja 2018 14:57

 

U ponedjeljak, 30. travnja 2018. godine, ministar zdravstva Milan Kujundžić obišao je novu zgradu Poliklinike u Zadru te održao radni sastanak sa županom Božidarom Longinom, njegovim suradnicima te ravnateljem OB Zadar Željkom Čulinom.

Nakon radnog sastanka i obilaska zgrade ministar je rekao : „Zadarska Poliklinika je jedinstven primjer organizacije pružanja zdravstvenih usluga u kojem su objedinjene županijske, gradske zdravstvene ambulantne usluge, Zavod za javno zdravstvo i njegov odjel mikrobiologije, zajedno sa hitnim bolničkim prijemom te svim pratećim laboratorijskim uslugama. Osobno sam želio vidjeti i prije dolaska Povjerenstva spremnost projekta i dovršetak izgradnje objekta Poliklinike Zadar te sam zaista se uvjerio da je napravljen dobar posao i velik iskorak u unaprijeđenu zdravstvene usluge u Zadru, koji će mnogima u Hrvatskoj služiti za primjer. Impresioniran sam viđenim.“

„Zahvaljujem resornom ministru jer bez njegove potpore uz sav trud koji smo mi ulagali ništa ne bi mogli napraviti, i zahvaljujući njemu mi smo sada u fazi useljenja“, rekao je župan Longin.

U ime svih djelatnika bolnice i žitelja Zadarske županije na trudu za sanaciju zgrade zahvalio je ravnatelj bolnice Željko Čulina koji je rekao da je resorni ministar izašao u susret  kada je to bilo najpotrebnije. Podsjetio je na poplavu koja je oštetila zgradu. „Zahvaljujući ministru Kujundžiću i premijeru Plenkoviću smo dobili sredstva koja smo iskoristili za sanaciju svih ovih šteta. Obavili smo primopredaju radova, a u tijeku je prikupljanje sve dokumentacije koju prosljeđujemo u ministarstvo koje će poslati komisiju za pregled prostora da bi dobili dozvolu za rad.“, rekao je Čulina.

„San grada Zadra već 30 godina je imati svoju Polikliniku, i čini se da je san dosanjan. Svi smo bili tu u rujnu kada sam zajedno sa županom i ravnateljem i cijelom Vladom obilazio ovu zgradu, tužno smo vidjeli kako je  voda na sve strane. Danas sam došao vidjeti kako idu radovi i može li se još  nešto pomoći. Iskreno se radujem da će žitelji imati primjerenu dnevnu bolnicu i sve druge dijagnostičke metode, i sve na jednom mjestu.“, rekao je također ministar.

 

Pročitano 2017 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA