Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Obilježen Dan općine Gračac: Godinu obilježile elementarne nepogode, ali i brojni projekti

Posted On Utorak, 24 travnja 2018 14:50

U Gračacu je obilježen Dan općine i blagdan nebeskog zaštitnika svetog Jurja. Tim povodom u  novoobnovljenoj multimedijalnoj dvorani Kulturno informativnog centra "Napredak" održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća.

Proslavu Dana općine Gračac uveličali su brojni uzvanici među kojima i pomoćnik ministrice regionalnog razvoja Davor Huška, župan Zadarske županije Božidar Longin, zamjenik župana Šime Vicković, predsjednik županijske skupštine Željko Lončar i saborski zastupnik Davor Lončar.

Iako su posljednju godinu obilježile elementarne nepogode, u Gračacu su provedeni razni projekti, pohvalila se načelnica Nataša Turbić.

„Imali smo ljetos velikih problema s požarima, da bi nas potom zadesili problemi s ledenom kišom pa snijegom kada smo danima bili prometno izolirani. Zahvaljujem se vatrogascima koji su nam bili uvijek na pomoći, stožeru civilne zaštite kao pripadnicima Hrvatske vojske. Unatoč tome, bila je ovo godina projekata. Uz pomoć ministarstva regionalnog razvoja ove i prošle godine dobili smo sredstva za pročistače za naselja 1 i 2 i za koji tjedan bit će ugrađen prvi pročistač. Radimo mrtvačnicu, a odobrena su nam sredstva za projektiranje reciklažnog dvorišta, seljačku tržnicu te strategiju razvoja turizma. Zaposlili smo 40 osoba putem javnih radova te pokrenuli brojne projekte koji su u tijeku i na kojima se radi, među kojima sanacija nerazvrstanih cesta, ugrađivanje telemetrije u Vodovod te širenje mreže javne rasvjete“, rekla je načelnica Turbić.

Među događajima koji su obilježili proteklu godinu, načelnica je posebno istaknula posjet predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, a najavljena su i velika očekivanja od nedavno potpisanog projekta Centar izvrsnosti Cerovačke špilje vrijedan 68,4 milijuna kuna.

Župan Božidar Longin naglasio je kako Zadarska županija o Gračacu skrbi na jedan poseban način.

„Gračac je površinom najveća općina ne samo u našoj županiji, nego i u Hrvatskoj. Posebna je po i tome i što je vodi Nataša Turbić, jedina načelnica općine u našoj županiji. Jedna, ali vrijedna. Drago mi je vidjeti da se ovdje vrijedno radi na projektima, a županija će i dalje pomagati u okviru svojih mogućnosti.  Europski fondovi najznačajniji su nam izvor prihoda za financiranje projekata i njih moramo što više koristiti, posebno u razvoju infrastrukture“, kazao je Longin.

Tradicionalno su dodijeljena priznanja najboljim učenicima. Najboljom učenicom Osnovne škole Nikola Tesla proglašena je Mirka Klara Schoenenberger, dok su iz Srednje škole Gračac nagrade dobili Slađana Dragosavac, Monika Kasali i Josip Turbić. Svečanu sjednicu recitacijom su uveličala i djeca iz Dječjeg vrtića Baltazar.

 

Pročitano 2779 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA