Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Održana 7. sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije

Posted On Srijeda, 04 travnja 2018 19:56

U srijedu, 4. travnja 2018. godine, u Maloj vijećnici Doma Zadarske županije održana je 7. sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije.

Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije savjetodavno je tijelo Županijske skupštine koje se bavi prevencijom svih vrsta i oblika kriminaliteta u cilju ujednačavanja, planiranja i provedbe preventivnih programa te povećanja općeg stupnja sigurnosti građana, zaštite materijalnih dobara i ukupne kvalitete života na području Zadarske županije

Predsjednik Vijeća i župan Zadarske županije Božidar Longin pozdravio je sve nazočne članove imenovane u novi saziv Vijeća istaknuvši pritom kako je stanje sigurnosti jedan od ključnih preduvjeta za stabilne i jasne pokazatelje gospodarskog rasta i razvoja i turističkih rezultata koje Zadarska županija bilježi posljednjih godina.

Načelnik PU zadarske Anton Dražina predstavio je Stanje sigurnosti i aktivnosti policije u 2017. godini. Predstavnici radnih skupina Sigurnosti u prometu, Sigurnosti u turizmu i Sigurno ponašanje djece na internetu iznijeli su rezultate projekata i programa koji se provode, rezultate evaluacijskih istraživanja te su najavili nove aktivnosti i nastavak rada. Prihvaćeni su Plan aktivnosti vijeća za razdoblje od 2015. do 2018.  te Plan aktivnosti Vijeća tijekom 2018. godine.

Župan Zadarske županije i načelnik PU zadarske na kraju sjednice zaključili su kako je razina sigurnosti na području Zadarske županije sukladno svim statističkim pokazateljima na visokoj razini.

Kako bi zadržali navedeno stanje, a uvažavajući promjene na globalnoj i lokalnoj razini, Zadarska županija i PU zadarska, uz ostale ključne dionike, nastojat će odgovoriti na zadane izazove u nadolazećem razdoblju.

 

Pročitano 1380 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA