Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Stožeru civilne zaštite Zadarske županije godišnja nagrada DUZS-a

Posted On Ponedjeljak, 05 ožujka 2018 10:22

U organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje u Vukovaru je održana svečanost obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite Republike Hrvatske. Ovogodišnja svečanost održana je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, dok su suorganizatori svečanosti bili Vukovarsko – srijemska županija i Grad Vukovar.

Tom su prigodom uručene i godišnje nagrade za 2017. godinu, koje su dobitnicima predali izaslanik Predsjednika Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te ravnatelj DUZS-a Dragan Lozančić. Godišnja nagrada dodjeljuje se pojedincu, pravnoj osobi ili skupini osoba za promicanje sustava civilne zaštite te iskazanu osobnu požrtvovnost u provedbi zaštite i spašavanja stanovništva i materijalnih dobara. 

Među troje dobitnika nagrade DUZS-a za 2017. godinu bio je i Stožer civilne zaštite Zadarske županije. Nagradu je preuzeo načelnik Stožera civilne zaštite i zamjenik župana Zadarske županije Šime Vicković zahvalivši svima koji su dali svoj doprinos u prevenciji i sanaciji posljedica elementarnih nepogoda koje su zadesile Zadarsku županiju u prošloj godini.

U obrazloženju nagrade navedeno je kako je pravodobnim reagiranjem Stožera civilne zaštite Zadarske županije, suradnjom s lokalnim stožerima i upozorenjima upućenima prema građanima, za vrijeme elementarnih nepogoda koje su pogodile Zadarsku županiju u 2017. godini, a posebice požara u kolovozu, spriječena znatno veća nesreća, uz minimalne štete na objektima i imovini. 

Ravnatelj Lozančić uručio je i zahvalnice za posebne zasluge u razvoju sustava civilne zaštite u 2017. godini te iskazanu osobnu požrtvovnost u provedbi zaštite i spašavanja stanovništva i materijalnih dobara. Zahvalnice su, između ostalih, primili i Stožer civilne zaštite grada Zadra, Stožer civilne zaštite grada Benkovca i Stožer civilne zaštite grada Nina.

Priznanja su preuzeli zapovjednik JVP Zadar Željko Šoša, gradonačelnik Nina Emil Ćurko sa zamjenicom Dalijom Pavlović Peroš te zamjenik gradonačelnika Benkovca Tomislav Klarica. 

Pročitano 2225 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA