Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Domu zdravlja Zadarske županije 8 milijuna kuna za devet liječničkih specijalizacija

Posted On Srijeda, 21 veljače 2018 14:39

Oko osam milijuna bespovratnih kuna iz Europskog socijalnog fonda dobit će Dom zdravlja Zadarske županije za specijalističko usavršavanja doktora medicine. Projektom će se osigurati sredstva za devet specijalizacija – šest iz obiteljske medicine, dvije iz pedijatrije te jedan iz ginekologije.

Sredstva su odobrena u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Specijalističko usavršavanje doktora medicine'', koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda (ESF), u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali'' za razdoblje 2014. – 2020. godine.

Ministarstvo zdravstva kao Posredničko tijelo razine 1 organiziralo je Svečanost potpisivanja prvih Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za uspješne prijavitelje. Ukupno je uručeno 74 milijuna kuna bespovratnih sredstava za 17 županijskih domova zdravlja i zavoda za hitnu medicinu, kojima je obuhvaćeno financiranje 82 specijalizanta na primarnoj razini zdravstvene zaštite. Dom zdravlja Zadarske županije za devet specijalizacija dobit će iznos od 7.943.615,61 kuna.

„Ulaganje u znanje višestruko je isplativa investicija, a posebice ulaganje u usavršavanje liječnika. Upravo kroz osiguranje ovih devet specijalizacija osnažit će se mreža primarne zdravstvene zaštite na području Zadarske županije. Projekt je izravno ulaganje u razvoj ljudskih potencijala usmjereno prema primarnoj zdravstvenoj zaštiti, što je osnova zdravstvene skrbi. Pridonijet će većem broju medicinskih stručnjaka u našoj županiji i boljoj pokrivenosti zdravstvenim uslugama'', istaknuo je zamjenik župana Zadarske županije Šime Mršić koji je nazočio potpisivanju ugovora. 

Potpisnici trilateralnih Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava bili su ministar zdravstva Milan Kujundžić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar te ravnatelji domova zdravlja i zavoda za hitnu medicinu čiji su projektni prijedlozi uspješno prošli sve faze postupka dodjele bespovratnih sredstava. Ugovor je za Dom zdravlja Zadarske županije potpisala ravnateljica Renata Bek. Svečanosti je prisustvovao i Marko Pavić, ministar rada i mirovinskoga sustava.

 

Pročitano 2506 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA