Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Svečano obilježen Dan grada Biograda

Posted On Ponedjeljak, 15 siječnja 2018 09:32

Biograd je u petak proslavio Dan Grada i skorašnji blagdan svoje nebeske zaštitnice Svete Stošije. Proslavi su, između ostalih, nazočili župan Zadarske županije Božidar Longin te zamjenici župana Šime Mršić i Šime Vicković

Sve uzvanike i posjetitelje pozdravio je biogradski gradonačelnik Ivan Knez.

Uz čestitke za Dan grada i blagdan Sv. Stošije, osvrnuo se na rad i rezultate rada tijekom protekle godine. Naglasio je, između ostalog, kako se neki od projekata uspješno privode kraju dok su drugi u fazama realizacije.

- Niz je još započetih i nedovršenih projekata u gradu, a za čiji se nastavak odnosno dovršenje itekako borimo. Unatoč poteškoćama, nastojimo realizirati zacrtane gradske projekte, među kojima posebno ističem poduzetnički inkubator, reciklažno dvorište, Turistički info centar te Centar za socijalnu skrb - naglasio je gradonačelnik Knez.

Župan Božidar Longin govorio je o projektima koji su značajni za županiju i Grad Biograd, te najavio kako će poticati i podržavati sve aktivnosti koje donose boljitak gradu i njegovim žiteljima.

- Kraljevski grad Biograd odličan je primjer sredine koja svim svojim građanima pruža ugodan život. Kao najribarskijoj hrvatskoj županiji u interesu nam je i izgradnja kvalitetne ribarske infrastrukture pa smo u suradnji s gradskim strukturama krenuli u projekt izgradnje ribarske luke Biograd. Osim ribarske infrastrukture, projekt uključuje premještaj te gradnju nove trajektne luke u Biogradu. To je jedan kvalitetan iskorak po uzoru na Luku Gaženica u Zadru, koji bi dugoročno trebao rasteretiti promet u centru grada. Taj projekt će se vezati na trajektnu luku u Tkonu čija je izgradnja u tijeku, a financiranje završne faze očekuje se sredstvima iz EU fondova - istaknuo je Longin.

Na svečanoj sjednici gradonačelnik Ivan Knez i predsjednik Gradskog vijeća Tonči Šangulin zaslužnim građanima uručili su godišnja priznanja. Nagrada za životno djelo dodijeljena je farmaceutkinji Katarini Pervan, za svekoliki doprinos u području ljekarništva i nesebično dugogodišnje djelovanje za dobrobit žitelja ovoga grada.

 

 

Pročitano 2297 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA