Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Coworking Zadar – suradnjom do inovacija

Coworking

Projekt ''Coworking Zadar – suradnjom do inovacija'' odobren je za financiranje na natječaju za izgradnju male poslovne infrastrukture iz programa IPA IIIC, komponente Regionalna konkurentnost. Provedba projekta započela je 14. lipnja 2014. godine, a provodit će se 18 mjeseci.

Vodeći partner je Grad Zadar, a ostali partneri su Zadarska županija, Udruženje obrtnika Zadar, Agencija za razvoj Zadarske županije i Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Zadar. Suradnici na projektu su Sveučilište u Zadru, BIOS Osijek i Poduzetnički inkubator Zadar .

Ukupna vrijednost projekta veća je od 5,1 milijun kuna, uz 85% sufinanciranja Europske unije.

Projekt se bavi uspostavom coworking prostora naziva COIN - Coworking Industries i coworking zajednice u Zadru te promocijom coworking koncepta, koji podrazumijeva poduzetništvo temeljeno na umrežavanju i obavljanju samostalne djelatnosti različitih profesionalaca u zajedničkom radnom prostoru.

Za razliku od uobičajenog uredskog okruženja, poduzetnici koji svoju djelatnost obavljaju u coworking prostoru samostalni su i neovisni. Coworking zajednica teži sinergijskom učinku koji nastaje kao posljedica zajedničkog rada skupine talentiranih pojedinaca u istom prostoru. Za coworkere se otvara cijeli niz mogućnosti, ovisno o njihovoj želji za interakcijom – od spontanog upoznavanja, razmjene ili prenošenja znanja i iskustava, do umrežavanja, suradnje i pronalaženja novih klijenata ili angažmana.

Cilj projekta je potaknuti razvoj poduzetništva i samozapošljavanje te povećati konkurentnost mikropoduzetnika Zadarske županije. Projekt će kroz pokretanje coworking prostora koji odgovara potrebama korisnika, povećati mogućnosti samozapošljavanja i poboljšati usluge podrške za male i srednje poduzetnike, te osnažiti coworking zajednicu korisnika u Zadarskoj županiji. Navedeni će se ciljevi postići smanjenjem troškova poslovanja uz intenzivniju interakciju s poduzetnicima iz različitih sektora, što će poticati njihov razvoj i stvaranje nove mreže poslovnih kontakata, a u konačnici će pridonijeti stvaranju novih radnih mjesta samozapošljavanjem. Povezivanje s međunarodnim coworking inicijativama i njihova pozitivna iskustva motivirat će lokalne poduzetnike i na širenje poslovanja na strana tržišta.

Projektom će se uspostaviti i pozivni centar za poduzetnike, kojem je cilj pojednostavniti njihove aktivnosti i poboljšati njihovu učinkovitost, ali će služiti i za jače umrežavanje i bliskiju suradnju među poduzetnicima, sve kako bi se maksimizirala korist od investicija u coworking prostor.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA