Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Osigurano 500 tisuća kuna za dodjelu potpora za povećanje konkurentnosti mikro poduzetnicima na području Zadarske županije

Posted On Srijeda, 20 srpnja 2022 20:41

Zadarska županija nastavlja s poticanjem poslovne aktivnosti pa je objavila Javni poziv za dodjelu potpora za povećanje konkurentnosti mikro poduzetnika. Ukupno je u Proračunu za 2022. godinu za ovu namjenu osigurano pola milijuna kuna, a pojedinačni iznos potpore može iznositi najviše 25 tisuća kuna.

Korisnici potpora su mikro subjekti malog gospodarstva definirani Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva (poduzetnici s manje od 10 zaposlenih) koji imaju sjedište i posluju na području Zadarske županije te obavljaju djelatnost tijekom cijele godine.

Bespovratne potpore dodjeljuju se za aktivnosti proizvodnih i uslužnih djelatnosti, od nabave radnih strojeva i opreme, unutrašnjeg uređenja proizvodnog prostora i uslužnog prostora, do kupnje informatičke opreme i izrade internetske stranice.

Uvjeti i način provedbe ovog Programa opisani su u tekstu Javnog poziva objavljenog na mrežnoj stranici Zadarske županije.

„Pozivamo mikro poduzetnike koji zadovoljavaju uvjete Programa da podnesu zahtjev za dodjelu potpore. Ovo je nastavak naših aktivnosti koje poduzimamo s ciljem potpore poduzetnicima u podizanju kvalitete njihovog poslovanja i očuvanja radnih mjesta, a podaci o rekordnoj zaposlenosti potvrđuju da je Zadarska županija bilježi konstantan gospodarski rast“, poručio je župan Božidar Longin.

Uz javni poziv za potpore mikropoduzetnicima, Upravni odjel za gospodarstvo i turizam trenutno ima otvorena dva javna poziva energetske obnove. Riječ je o javnim pozivima za sufinanciranje mjera energetske obnove obiteljskih kuća i za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije za proizvodnju električne energije u kućanstvima, za vlastitu potrošnju.

„Zadarska županija prepoznala je važnost trenutka jer su energenti znatno poskupjeli pa je, s ciljem potpore građanima u povećanju korištenja obnovljivih izvora energije, raspisala dva javna poziva za koje je osigurano milijun kuna. Prijave se i dalje zaprimaju pa pozivam naše sugrađane koji imaju mogućnost prikupiti potrebnu dokumentaciju da iskoriste ovu priliku i učine svoj dom ekološki učinkovitijim“, istaknuo je Ante Sjauš, privremeni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam Zadarske županije.

Pročitano 667 puta

Zadnje objave

listopada 01, 2022

Zadarska županija odobrila sredstva za sufinanciranje izgradnje sunčanih elektrana za proizvodnju električne energije u kućanstvima

Na Javni poziv za sufinanciranje mjera energetske obnove obiteljskih kuća na području…
Javna priznanja za 2022. godinu
rujna 29, 2022

Dan Općine Preko: Ugljanci dobili novouređeni društveni dom

Otvorenjem novoobnovljenog Društvenog doma, svečanom sjednicom Općinskog vijeća i…
Župan Božidar Longin u Domu županije upriličio je primanje za zadarske sportaše, jedriličare Šimu i Mihovila Fantelu te hrvača Roka Striku
rujna 28, 2022

Primanje za brončane sportaše – braću Fantela i Roka Striku

Župan Božidar Longin u Domu županije upriličio je primanje za zadarske sportaše koji su…
rujna 27, 2022

Zadarska županija dodijelila 500 tisuća kuna potpora mikro poduzetnicima

Nakon provedenog javnog poziva, ukupno su 33 mikro poduzetnika s područja Zadarske…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA