Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Provedba programa „Kreditom do uspjeha 2014“ Mjera 1.- Kreditom do konkurentnosti

Posted On Četvrtak, 19 srpnja 2018 13:31

Iz godine u godinu pojačan je interes poduzetnika, koji putem poduzetničkih kredita žele riješiti pitanje poslovnog prostora, nabavke suvremenijih strojeva i opreme kako bi povećali strukturu ponude svojih proizvoda, povoljniji pristup obrtnim sredstvima u funkciji investicije što sve ima za posljedicu povećanje ukupnog  prihoda, povećanje broja novozaposlenih i jačanje konkurentnosti na domaćem i stranom tržištu.


Zadarska županija dana  18. veljače 2015. godine potpisala je ugovor o provedbi programa Kreditom do konkurentnosti s MIPNO-om i poslovnim bankama (HPB d.d., Veneto banka d.d., Partner banka, RBA, OTP banka i ERSTE d.d).


Natječaj „Kreditom do uspjeha 2014.“ Mjera 1 – „Kreditom do konkurentnosti“ koji se provodio s Ministarstvom poduzetništva i obrta, poslovnim bankama i Zadarskom županijom raspisan je dana 17. ožujka 2015. godine.

Zadarska županija kreditnom linijom „Mjera 1“ putem subvencije kamatne stope omogućila je realizaciju povoljnijih kreditnih sredstava koji je jedan od bitnih čimbenika za  poslovanje  poduzetnika, kao i mogućnost njihovog daljnjeg rasta i razvoja.
Korisnici poduzetničkih kredita mogu biti: trgovačka društva, d.o.o i j.d.o.o., obrti i profitne ustanove.


U svezi s tim, Ministarstvo poduzetništva i obrta i Zadarska županija u jednakim omjerima subvencioniraju kamatnu stopu za proizvodne djelatnosti u iznosu od 2 p.p. i za uslužne djelatnosti u iznosu od 1 p.p. Najniži iznos kredita iznosi 100.000,00 kuna, a najviši iznos 5.000.000,00 kuna.

Kreditna kvota po odluci Ministarstva poduzetništva i obrta je 28.000.000,00 kn za razdoblje od 4 godine ili do iskorištenja kreditnog potencijala.


U gospodarstvu i obrtništvu Zadarske županije vidljivi su pozitivni pomaci u određenim poslovnim pokazateljima kao što je kontinuirani rast izvoza i suficit vanjskotrgovinske razmjene te udjela prihoda ostvarenih na stranim tržištima.

ZADARSKA ŽUPANIJA ZAPOSLENI       
           
  2015. 2016. 2017 2018 Povećanje (2015-2018)
30.06.           53.556              55.013                  56.655                 58.893                5.337   

U našoj Županiji stvaramo pozitivnu poduzetničku klimu u cilju privlačenja novih investicija u industriji, turizmu i uslužnim djelatnostima.


Suradnja s Hrvatskom gospodarskom komorom  ŽK Zadar i Obrtničkom komorom Zadarske županije omogućuje nam kvalitetniji pristup prema gospodarstvenicima i obrtnicima u stvaranju pozitivnog poslovnog okruženja, mjera i potpora gospodarstvu i obrtništvu. Zadarska županija  izdvaja značajna financijska sredstva za promociju gospodarstva i obrtništva na sajmovima u zemlji i inozemstvu, tradicijske obrte, edukaciju poduzetnika te izradu promotivnih materijala.


Sve to upućuje da od strane Županije postoji vizija malog i srednjeg gospodarstva koje treba biti konkurentno i ravnomjerno razvijeno, a koje se temelji na rastućem broju uspješnih poslovnih subjekata, kontinuiranom povećanju izvoza i povećanom broju zaposlenih. Zadarska županija će i dalje pronalaziti mogućnosti olakšanom pristupu financijskim instrumentima i raditi na što većoj promociji poduzetništva kako bi poslovno okruženje bilo što pozitivnije, ne samo za postojeće poduzetnike, nego i za nove poduzetnike.

Program „Kreditom do uspjeha 2014“ Mjera 1.- Kreditom do konkurentnosti još ima cca 1,5 milijuna kuna kreditnog potencijala na koji se mogu javiti svi poduzetnici u Zadarskoj županiji koji zadovoljavaju uvjete Javnog poziva.

 

Pročitano 2206 puta

Zadnje objave

listopada 16, 2021

NAJAVA 3. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

3. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 22. listopada…
Zajednička fotografija u Domu Zadarske županije
listopada 13, 2021

Primanje u Domu županije za srebrne jediličarke i atletičara Gašpara

Župan Božidar Longin u Domu Zadarske županije primio je jedriličarke Eniju Ninčević i…
Državni tajnik Šime Erlić je uručio s pet ugovora za sufinanciranje EU projekata u vrijednosti od oko 25 milijuna kuna
listopada 08, 2021

Državni tajnik Šime Erlić uručio pet ugovora vrijednih 25 milijuna kuna

Državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić danas…
listopada 06, 2021

„Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji u 2021. godini

Projekt „Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji predstavlja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA