Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Bee promoted

logo Bee promoted

Projekt „Bee Promoted“ – Promocija pčelarstva je projekt financiran kroz Program IPA Komponentu II, Prekogranična suradnja Hrvatska - Bosna i Hercegovina 2007. – 2013. Projekt je započeo krajem 2014. godine, a završio je 19. prosinca 2016. godine

Opći cilj ovog projekta je bio doprinijeti integraciji gospodarstva u pograničnim područjima kroz poticanje suradnje u potpori malim i srednjim poduzećima i promociji poduzetništva u proizvodnji meda i drugih pčelinjih proizvoda. Najvažniji rezultati projekta su:

  • promocija pčelinjih proizvoda na tržištu te umrežavanje pčelara s područja Unsko-sanskog kantona, Posušja i Zadra;
  • Uspostavljene vrijedne infrastrukture za pružanje novih usluga kao što su dva Laboratorija za kontrolu kvalitete meda u Bihaću i Zadru, Centar za selekcijski uzgoj i oplodnju matice u Bihaću, te oplodne stanice u Zadru i Posušju;
  • Studija okolišnih i bioloških uvjeta za razvoj optimalnih uzgojnih područja matice sive pčele;
  • održane radionice za pčelare koje su omogućile razmjenu iskustva, novih trendova u pčelarstvu, ali i preporuke za poboljšanje.

Partneri su s hrvatske strane bili: Prehrambeno biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Centar za prehrambenu tehnologiju i biotehnologiju u Zadru, Zadarska županija, Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA te Udruga pčelara „Dalmatinka“ Zadar. S bosanske strane: Veterinarski institut Unsko Sanskog kantona, Razvojna agencija Unsko Sanskog kantona i Udruga pčelara „Iva“ iz Posušja.

Ukupna vrijednost projekta je 649.509,62 EUR, od čega je vrijednost za hrvatske partnere iznosila 298.450,52 EUR.

Više informacija o samom projektu možete pronaći na sljedećem linku:

www.beepromoted.eu/hr

The Project is co-funded by the European Union, Instrument for Pre-Accession Assistance

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA