Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Rad Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata u 2022. godini

Posted On Četvrtak, 07 srpnja 2022 13:03

Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata je kroz 2022. godinu održalo šest sjednica na kojima je raspravljalo o mogućim kršenjima prava pacijenata, zaštiti osobnih podataka te u kojoj mjeri su ista narušena, raspravljalo se o novom sustavu eKarton, pristiglim pritužbama te o aktivnostima i projektima kojima bi se osigurala dodatna osviještenost i promidžba prava pacijenata.
Sukladno planu rada županijskog Povjerenstva proveden je terenski nadzor u tri zdravstvene ustanove (Opća bolnica Zadar, Specijalna bolnica za ortopediju Biograd na Moru i Psihijatrijska bolnica Ugljan). Održani su sastanci s ravnateljstvom ustanova i osobama odgovornim za kvalitetu pružanja zdravstvene zaštite kako bi se ukazalo na mogućnosti unapređenja zaštite prava pacijenata.
Na temelju dostavljenih podataka zdravstvenih ustanova, čije je osnivač Zadarska županija, izrađeno je Izvješće o radu Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata u 2022. godini, koje će slijedom zakonske obveze biti dostavljeno Ministarstvu zdravstva.

Pročitano 1086 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA