Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Održan 2. sastanak Upravnog odbora projekta Adri.SmArtFish

Posted On Petak, 25 listopada 2019 12:52

U Institutu za oceanografiju i ribarstvo, u Splitu, 24. listopada 2019. godine održan je 2. sastanak Upravnog odbora deset partnera okupljenih na projektu Adri.SmArtFish, koji se provodi u okviru Programa Interreg Italija – Hrvatska. Zadarsku županiju su na sastanku predstavljali: Katerina Skelin - članica Upravnog odbora projekta, Ana Grzunov - voditeljica projekta, Martina Glavić – financijska voditeljica projekta, te Daniel Segarić – pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ribarstvo, vodno gospodarstvo, ruralni i otočni razvoj.

Projekt je započeo 1. siječnja 2019. godine i trajat će do 30. lipnja 2021. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.242.230,50 EUR, dok je proračun Zadarske županije 259.995,00 EUR. 

Vodeći partner projekta je Regija Veneto iz Italije, a ostali talijanski partneri su: Sveučilište Ca` Foscari Venezia, Regija Friuli Venezia Giulia, Regija Emilia Romagna i Regija Marche. Hrvatski partneri na projektu su: Istarska županija, Primorsko-goranska županija, Zadarska županija, Institut za oceanografiju i ribarstvo te Ministarstvo poljoprivrede. Glavni cilj Projekta je očuvanje, zaštita promicanje i razvoj sektora malog ribarstva u cilju održivosti i promicanja resursa.

Na sastanku su vodeći partneri radnih paketa prezentirali aktivnosti koje su već odrađene, te pojasnili zadatke i obveze koje slijede u budućem razdoblju. Zadarska županija u sklopu projekta planira izvršiti razne aktivnosti, a neke od njih su: seminari za podizanje svijesti ribara, edukacije za lokalne škole, testiranje za postavljanje „umjetnih brakova“, te istovremena podrška vodećem partneru prilikom uspostave web stranice projekta i društvenih mreža, kao i podrška u izradi promotivnih materijala.

Pročitano 5114 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA