Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Odobreno 175 tisuća kuna za poduzetnike s otoka i brdsko-planinskih područja

Posted On Utorak, 24 rujna 2019 16:02

Zadarska županija donijela je odluku o dodjeli potpora mikro poduzetnicima i obrtnicima s potpomognutih područja, brdsko-planinskih područja i otoka za 2019. godinu.

Na Javni poziv stigle su 23 prijave, od kojih je prihvaćena 21 za što je ukupno odobreno 175.339,24 kune. U potpomognuta i brdsko-planinska područja Zadarske županije spadaju područja gradova Benkovca i Obrovca te općine Galovac, Gračac, Lišane Ostrovičke, Polača, Stankovci, Jasenice i Starigrad. U otoke Zadarske županije spadaju sve otočne općine na području Zadarske županije, ali i oni otoci u sklopu kopnenih općina i Grada Zadra.

„Zadarska županija od ove godine provodi program za dodjelu potpora mikro poduzetnicima i obrtnicima s potpomognutih područja, brdsko-planinskih područja i otoka na području Zadarske županije. Potpore se dijele tradicijskim i umjetničkim obrtima, poduzetništvu mladih i žena, za početak rada poduzetnika te za sufinanciranje troškova poduzetnika za stručno osposobljavanje zaposlenika za 2019. godinu. Svima koji su ispunjavali tražene uvjete odobrene su potpore, a vjerujem da će idućih godina broj prijava dodatno rasti“, istaknuo je Lovro Jurišić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove Zadarske županije.

U gospodarstvu i obrtništvu Zadarske županije vidljivi su pozitivni pomaci u određenim poslovnim pokazateljima kao što je kontinuirani rast izvoza i suficit vanjskotrgovinske razmjene te udjela prihoda ostvarenih na stranim tržištima.

„Kao što je vidljivo i iz naših brojnih aktivnosti pa i iz navedenog javnog poziva, u našoj Županiji trudimo se stvarati pozitivnu poduzetničku klimu u cilju privlačenja novih investicija u industriji i uslužnim djelatnostima. Zadarska županija i ove godine nastavlja bilježiti pozitivne gospodarske pokazatelje o čemu svjedoči i značajan porast zaposlenosti. Tijekom srpnja i kolovoza imali smo 62 tisuće zaposlenih radnika u našoj županiji, što je rekordna brojka, a ono što je posebno važno istaknuti - u samo pet godina broj zaposlenih porastao je za gotovo devet tisuća. To su podaci koji ohrabruju i pokazuju pozitivan trend našeg gospodarstva“, ocijenio je župan Božidar Longin.

U proračunu Zadarske županije za 2019. godinu kao potpora malom poduzetništvu osigurano je ukupno 200 tisuća kuna, a najviši pojedinačni iznos potpore mogao je iznositi 10 tisuća kuna.  

Maksimalan iznos od 10 tisuća kuna dobilo je 11 prijavljenih obrta: Kata d.o.o., Preko (mladi žene); Frizerski salon Ana, Benkovac (mladi žene); Kolega konzalting, Kali (mladi žene); Stella d.o.o., Kali (mladi žene); Vulkanizer Babić j.d.o.o., Obrovac, (mladi žene); Štoperica, obrt za usluge, Stankovci (mladi i žene); Svilaja, Benkovac (mladi žene); Sara tours, Mandre (mladi žene); Tehno lim d.o.o., Benkovac (početak rada); Nakić, obrt za izvođenje instalacija, Benkovac (početak rada); Obrt Botka, Polača (tradicijski i umjetnički obrt).

Svi dobitnici županijskih potpora dostupni su na sljedećoj poveznici.

Pročitano 606 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA