Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Održana završna konferencija projekta HERCULTOUR

Posted On Četvrtak, 19 rujna 2019 18:35

U Kneževoj palači u Zadru, danas je održana završna konferencija projekta HERCULTOUR – „HERa trademark, CULtural TOURism routes and visitor centres strengthening“ („Jačanje oznake HERA, kulturno turističkih ruta i posjetiteljskih centara“), koji je ujedno i nastavak projekta HERA – „Upravljanje održivim turizmom zasnovanim na zajedničkom kulturnom nasljeđu Jadrana“. Zadarska županija vodeći je partner, a uz partnere iz Hrvatske, Primorsko-goransku, Šibensko–kninsku i Dubrovačko-neretvansku županiju, projekt provode i partneri iz Italije: COPE (Regionalna razvojna agencija) i ADSU (Agencija za visoko školstvo) iz Terama te Turistička destinacija “Romagna” (Regionalna agencija za razvoj destinacije) iz Riminija.


Nazočnim se uvodno obratio zamjenik župana Šime Mršić podsjetivši da je projekt HERCULTOUR, vrijedan 1.176.467,40 EURA, odobren za financiranje putem Standard + poziva na dostavu projektnih prijedloga u sklopu INTERREG Programa prekogranične suradnje Italija - Hrvatska 2014. - 2020. koji je s provedbom započeo 1. siječnja 2018. godine. Vrijednost projekta za područje Zadarske županije iznosila je 186.469,80 EURA.


„Cilj projekta bio je kapitalizirati postignuća projekta HERA-e i učvrstiti njihovu održivost kroz jačanje djelovanja Udruge HERA te ojačati upravljanje kulturno turističkim rutama i posjetiteljskim centrima koji nose oznaku HERA na teritorijima lokalnih partnera, kroz izradu planova upravljanja, marketinških planova i provedbu dodatnih promotivnih aktivnosti, u svrhu smanjenja sezonalnosti u turizmu.“, rekao je zamjenik župana Šime Mršić i podsjetio da su kroz projekt HERA u Zadru obnovljeni Mali Arsenal, Prolaz cara Augusta i Vrata sv. Krševana.


„Ti objekti, kao i Asserija, Kaštel Benković, Stari grad Pag i Nin, nose sada oznaku HERA, a projekt HERCULTOUR uključivao je upravljanje i promidžbu kulturnim i turističkim rutama te upravo spomenutim posjetiteljskim centrima. Provedenim aktivnostima željelo se doprinijeti jačanju postojeće prekogranične suradnje u području turizma i očuvanja kulturno-povijesne baštine između Italije i Hrvatske, ali i osnažiti suradnja između institucija i ključnih dionika, radi poboljšanja i očuvanja kulturno-povijesne baštine, povećanja ulaganja u turističku promociju te kreiranja zajedničke turističke ponude na različitim područjima, što će za rezultat imati i povećanje broja posjetitelja i u manje razvijenim područjima, posebice ruralnim. Širenje turizma s već prenapučene obale u naše zaleđe svakako je jedan od ciljeva razvoja turizma. Stoga je stavljanje u funkciju bogate kulturno-povijesne baštine koja se na tom području nalazi svakako hvalevrijedan korak upravo u tom smjeru.“, rekao je još zamjenik župana Mršić.
Na završnoj konferenciji nazočne su sa učinjenim upoznali voditelj projekta HERCULTOUR, pročelnik UO za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu u fondove EU Zadarske županije Lovro Jurišić te predstavnici svih partnera u projektu.

Pročitano 931 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA