Počela obnova ceste Smilčić – Pridraga

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković označio je početak radova na Projektu obnove dionice državne ceste 'Smilčić - Pridraga'. Tijekom obnove ceste promet će se odvijati uz privremenu regulaciju.

U idućih pola godine bit će obnovljeno gotovo devet kilometara prometnice, a vrijednost radova je nešto više od 16 milijuna kuna. Ova dionica je vrlo važna za cijelu mrežu Hrvatskih cesta, posebice u slučaju zatvaranja autoceste zbog bure ili nekih drugih događaja, jer je ovo obilazni pravac, rekao je direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić.
Hrvatske ceste u ovom trenutku ulažu u Zadarsku županiju sto milijuna kuna - uskoro počinju radovi na podvožnjaku ispod rulne staze zadarske Zračne luke, prometnici kroz Zadar, zatim u Posedarju i Sukošanu, te drugim infrastrukturnim objektima iz nadležnosti ministarstva Olega Butkovića. Budući da je Hrvatska cestovnu infrastrukturu što se tiče autocesta napravila, ono što nam ostaje je obnova državnih cesta. Mislim da su ovo jako dobri projekti zbog lokalnoga stanovništva, ali i zbog činjenice da je ovo alternativni pravac slučaju zatvaranja autoceste, tako da mislim da je ovo veliki dan za ove ljude ovdje, rekao je ministar prometa Oleg Butković.

Cesta napravljena 1981. godine nikada nije do kraja dovršena - napominje načelnik općine Novigrad Joso Klapan, ističući koji značaj ima za lokalno stanovništvo njezina obnova. Toliko je bitna da su je čak i sami Pridražani počeli izbjegavati. U zadnje su vrijeme više koristili ceste preko Paljuva i Smilčića. Koliko god je ona važna za Pridragu, važna je i za Karin i za Kruševo i za Obrovac, ističe Klapan.
Osim radova na kolniku, projekt obuhvaća uređenje postojećih i izgradnju novih autobusnih stajališta te obnovu oborinske odvodnje. Osim toga u Pridrazi i Smilčiću bit će izgrađeni i nogostupi.
Izvor: Radio Zadar

 

>