Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Zadarska županija zapošljava pomoćnike u nastavi

Posted On Srijeda, 24 srpnja 2019 13:37

Zadarska županija na službenoj mrežnoj stranici objavila je Javni poziv za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi / stručnih komunikacijskih posrednika za učenike s teškoćama u osnovnim i srednjim školama kojima je Zadarska županija osnivač, za školsku godinu 2019/2020.

Na javni poziv prijaviti se mogu svi zainteresirani koji udovoljavaju uvjetima; imaju najmanje četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje, protiv osobe nije pokrenut kazneni postupak i ne smije biti roditelj/skrbnik niti drugi član uže obitelji učenika kojem se pruža potpora.

Prednost u pravilu ostvaruju kandidati koji imaju iskustvo u radu s djecom s teškoćama, s iskustvom u volontiranju te imaju završenu najmanje 20-satnu edukaciju.

„Pomoćnici u nastavi financiraju se iz Županijskog proračuna i sredstvima Europskog socijalnog fonda. Rad s pomoćnicima u nastavi proteklih se godina pokazao vrlo korisnim, a korisnici su bili zadovoljni“, kaže resorni pročelnik Ivan Šimunić i poziva sve zainteresirane da u što skorijem roku podnesu svoju prijavu.

Detalji i dodatne informacije navedeni su u Javnom pozivu koji je dostupan na službenoj stranici Zadarske županije te na mrežnim stranicama škola partnera u projektu kojima je Zadarska županija osnivač.

Podsjetimo, Zadarskoj županiji su za projekt "Inkluzija korak bliže društvu bez prepreka" odobrena bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od osam milijuna kuna kroz četverogodišnje razdoblje. Ukupan proračun projekta iznosi oko 12,7 milijuna kuna, od čega Zadarska županija zapošljavanje pomoćnika u nastavi sufinancira sa 4,7 milijuna kuna.

Javni poziv raspisuje se u sklopu Otvorenog poziva na dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III“ Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske koji se provodi u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Europskog socijalnog fonda, Prioritetne osi 3., Investicijskog prioriteta 10.3., Specifičnog cilja 10.3.1. „Unapređenje pristupa kvalitetnom obrazovanju na pred-tercijarnim razinama za učenike iz skupina u nepovoljnom položaju“ i Pravilnika o pomoćnicima u nastavi i stručnim komunikacijskim posrednicima („Narodne novine“ broj 102/2018).

Izvor: ezadar.rtl.hr

Pročitano 1651 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA