Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Potpisan Ugovor o građenju za energetsku obnovu OŠ Vladimira Nazora Škabrnja

Posted On Srijeda, 12 lipnja 2019 14:17

U srijedu, 12. lipnja 2019. godine   u Maloj vijećnici Doma Zadarske županije potpisan je Ugovor  o građenju između OŠ Vladimira Nazora Škabrnja i tvrtke Jukić-Dam d. o. o. za  energetsku obnovu  ove školske zgrade  izgrađene 1971. godine. Ukupna vrijednost radova iznosi 2.543.788,13 kuna ( s PDV-om).

„Veseli me da smo danas ovdje kako bismo svjedočili početku ostvarenja još jednog od četiriju projekata energetske obnove školskih zgrada škola kojima je Zadarska županija osnivač.

Školska zgrada u Pagu je dovršena, obnova zgrade gimnazija u Perivoju Vladimira Nazora je u tijeku, a OŠ u Gračacu je pred potpisivanjem Ugovora.

Zadarska županija, ne samo zato što smo osnivači što znači zakonsku obvezu, već prije svega zato što smatramo da je skrb o našim najmlađima jedna od naših najvažnijih zadaća, intenzivno radi na stvaranju jednakih uvjeta za školovanje za sve naše učenike. Stava smo da je ulaganje u obrazovanje najisplativije ulaganje jer znanje je jedini kapital koji se ne može otuđiti.“, rekao je u uvodnom obraćanju župan Božidar Longin. Istaknuo je kako je Energetska obnova školskih zgrada svakako hvalevrijedna aktivnost, osobito zato što se 35% sredstava ostvaruje iz EU fondova. „Ulaganje iz Županijskog proračuna jest veliko, no uštede koje će se postići na grijanju također će biti velike.“, dodao je župan Longin.

Ravnatelj OŠ Vladimira Nazora iz Škabrnje Marin Pavičić zahvalio je Zadarskoj županiji koja je prepoznala potrebu škole za temeljnom obnovom, Fondu za regionalni razvoj i Razvojnoj agenciji Zadra Nova koja ih prati kroz projekt. „Našu školu trenutačno pohađa 200 učenika i imamo 35 djelatnika. Ovom obnovom poboljšat ćemo standard u objektu i uštedjeti na ukupnoj energiji do 50 posto na godišnjoj razini, a  ovaj se projekt uklapa i u školski projekt Sretna škola plave ekonomije u sklopu kojeg se na školi postavljaju solarni paneli“, rekao je ravnatelj Pavičić.

U  sklopu radova provodit će se slijedeće provedbene mjere energetske učinkovitosti (kombinacija pet građevinskih, jedna elektrotehnička i jedna strojarska mjera): ugradnja toplinske izolacije vanjskih zidova i poda prema vanjskom prostoru, ugradnja toplinske izolacije stropa prema tavanu, ugradnja toplinske i hidroizolacije krovova iznad grijanog prostora, zamjena vanjske stolarije, modernizacija unutarnje rasvjete te ugradnja termostatskih ventila što će rezultirati uštedom energije za grijanje 50,01% u odnosu na postojeće stanje.

Ugovor su potpisali ravnatelj škole Marin Pavičić i Tomislav Pupić Bakrač, zamjenik direktora tvrtke Jukić-dam d.o.o.

Pročitano 1122 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA