Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Premijer Plenković na dodijeli priznanja "Zadarsko bijelo srce"

Posted On Utorak, 14 svibnja 2019 12:55

Dodjela Zadarskog bijelog srca, odličja koje se od 2000. godine, dodjeljuje medicinskim sestrama i tehničarima Zadarske županije u znak zahvalnosti za doprinos u promociji sestrinstva i zdravlja u zajednici u kojoj žive i djeluju, u ponedjeljak, 13. svibnja 2019. godine imala je najvišeg uzvanika - predsjednika Hrvatske vlade Andreja Plenkovića. On je nakon posjeta Sveučilištu u Zadru sa svojim suradnicima došao na dodjelu u zadarskoj bolnici te iskazao zahvalnost svim medicinskim sestrama i tehničarima na svemu što rade svakog dana brinući za zdravlje brojnih pacijenata.

Sudionike je pozdravio i župan Božidar Longin te gradonačelnik Zadra Branko Dukić.

O značaju medicinskih sestara i tehničara govorili su i ravnatelj Opće bolnice zadar Željko Čulina te njegov zamjenik Edi Karuc. Zadarsko bijelo srce, izrađeno od paške čipke, ove su godine dobili Anka Babić, Ivana Mužanović, Edi Goja, Angela Pirović, Jela Baždarić, Mandica Galić, Antun Čačić, Alma Mavar, Marica Jakovina, Maja Kotlar, Dragana Pirović i Ljiljana Mišlov Brkić.

Zahvalnicu „Zadarsko bijelo srce" za 2019. za kontinuiranu pomoć i podršku u doprinosu razvoja sestrinstva u Zadarskoj županiji dobili su Sanda Ančić, Mladen Mavar, Dario Nakić, Zvonimir Vrančić i Zoran Škrgatić.

Međunarodno vijeće medicinskih sestara (ICN) odabralo je simbol bijelog srca kao prepoznatljivi znak za medicinske sestre i tehničare diljem svijeta. Ove godine Dan sestrinstva obilježen je sloganom:"Sestrinstvo: glas koji vodi! Zdravlje za sve.".

Pročitano 2275 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA