U SKLOPU PROJEKTA „INKLUZIJA KORAK BLIŽE DRUŠTVU BEZ PREPREKA“ ODRŽANA TRODNEVNA EDUKACIJA POMOĆNIKA U NASTAVI

U Maloj dvorani Kazališta lutaka Zadar, u razdoblju od 25. do 27. listopada 2016. godine, održana je trodnevna edukacija za pomoćnike u nastavi, zaposlene u sklopu projekta „Inkluzija korak bliže društvu bez prepreka“.

S osnovnim načelima obrazovanja učenika s teškoćama, njihovim karakteristikama, emocionalnim razvojem i ostalim bitnim elementima neophodnim za potpun i uspješan proces inkluzije upoznalo se 28 polaznika edukacije.

Puno uspjeha u daljnjem radu u osnovnim i srednjim školama diljem Zadarske županije polaznicima je poželjela voditeljica projekta, Anita Mijić.

Sa naglaskom na važnost i kompleksnost njihove uloge u razredima, istaknula je da su edukacije vrlo korisne jer je to prilika da pomoćnici čuju iskustva drugih kolega, iznesu mišljenja i prijedloge, ali i kritike.

Projekt „Inkluzija korak bliže društvu bez prepreka“ provodi Zadarska županija zajedno s 29 partnera - osnovnih i srednjih škola.

Europski socijalni fond za ovogodišnji projekt osigurao je 2.000.000,00 kuna, a Zadarska županija 1.035.274,00 kuna čime su za 67 učenika s teškoćama osigurana 62 pomoćnika u nastavi.

>