Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Održana zadnja radionica u sklopu projekta PESCAR

Posted On Petak, 22 veljače 2019 13:17

U okviru projekta PESCAR u srijedu 13. veljače 2019. godine u Nadinu održana je četvrta po redu, a ujedno i zadnja radionica na projektu PESCAR na temu „Zaštita poljoprivrednih proizvoda od biljnih bolesti i štetnika“.

Radionica, u organizaciji Sveučilišta u Zadru, održana je sa ciljem pojašnjavanja koncepta zaštite bilja sukladno važećim EU propisima i davanja smjernica za predstojeće razdoblje od 2021. do 2027. godine.

Doc.dr.sc. Tomislav Kos, edukacijski koordinator na projektu PESCAR, objasnio je zašto je potrebno uvažavati načela dobre poljoprivredne prakse i zaštite okoliša te voditi evidenciju uporabe sredstava za zaštitu bilja. Poseban naglasak stavljen je na načine pravilnog rukovanja sredstava za zaštitu bilja sukladno propisima. Osim toga, doc.dr.sc. Tomislav Kos ukratko se osvrnuo i na rezultate dobivene u analizi ostatka pesticida u uzorcima tla i plodova s područja zadarske županije, a koja je također provedena u sklopu provedbe projekta PESCAR.

Kao i na dosadašnjim radionicama, edukacijski koordinator istaknuo je važnost pravilnog načina zbrinjavanja ambalažnog otpada sredstava za zaštitu bilja.

Na edukaciji je prisustvovalo oko 30 poljoprivrednih proizvođača.

Projekt PESCAR – Pesticide Control and Reduction financiran je iz Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014-2020, a ukupna vrijednost iznosi 601.639,26 EUR od čega sufinanciranje sredstvima EU iznosi  511.393,35 EUR-a, odnosno 85%. Nositelj projekta je Zadarska županija, a partneri na projektu su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko-neretvanske županije, Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Sveučilište u Zadru i Zavod za poljoprivredu Županije Zapadnohercegovačke.

 

Pročitano 4628 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA