Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Poziv na 4. radionicu u sklopu projekta PESCAR

Posted On Petak, 08 veljače 2019 15:13

Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da Zadarska županija u suradnji sa Sveučilištem u Zadru organizira četvrtu edukativnu radionicu na temu Zaštita poljoprivrednih proizvoda od biljnih bolesti i štetnika“. Posljednja u nizu edukativnih radionica u sklopu provedbe projekta PESCAR održat će se u srijedu 13. veljače 2019. godine u Osnovnoj školi Nadin na adresi Nadin bb, 23420 Nadin s početkom u 18.00 sati.

Kroz prethodno održane radionice, poljoprivrednim proizvođačima s područja županije predstavljen je novo uspostavljeni sustav upozorenja o mogućnosti pojave biljnih bolesti i štetnika koji se temelji na klimatskim podacima prikupljenim pomoću agrometeoroloških stanica i izdavanju savjeta o potrebi izvršenja preventivne zaštite te su prezentirane prednosti integriranog načina poljoprivredne proizvodnje kao i način vođenja evidencija u istom. Sudionici su pozvani da preporuke i klimatske parametre s mjernih postaja redovito prate na službenoj stranici projekta PESCAR (www.agroprognoza.eu) i novo uspostavljenoj Viber grupi AgroprognozaEU Zadar.

Naglasak 4. radionice bit će na upoznavanju proizvođača s nekim od najopasnijih biljnih bolesti današnjice kao i različitim načinima i mogućnostima zaštite poljoprivrednih proizvoda te prednostima korištenja prognostičkih modela koji bi poljoprivrednicima pomagali u određivanju trenutka upotrebe pesticida.

Na radionicu se pozivaju zainteresirani poljoprivredni proizvođači i svi ostali važni sudionici ruralnog razvoja.

U nastavku donosimo dnevni red radionice:

  1. Okupljanje u prostorijama OŠ Nadin (Nadin bb, 23420 Nadin);
  2. „Zlatna žutica vinove loze“ – Ivan Šimićević, dip.ing.agr.;
  3. „Zaštita poljoprivrednih proizvoda od bolesti i štetnika“ – dr.sc. Tomislav Kos;
  4. Druženje uz zakusku.

Radionica se organizira u sklopu provedbe projekta PESCAR – Pesticide Control and Reduction koji se financira iz Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 601.639,26 EUR od čega sufinanciranje sredstvima EU iznosi  511.393,35 EUR-a, odnosno 85%. Nositelj projekta je Zadarska županija, a partneri na projektu su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko-neretvanske županije, Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Sveučilište u Zadru i Zavod za poljoprivredu Županije Zapadnohercegovačke. Glavni cilj projekta PESCAR je promovirati smanjenu i ciljanu uporabu pesticida na području Zadarske županije u HR i Hercegovačko – neretvanske i Zapadnohercegovačke županije u BiH u svrhu zaštite prirode.

Pročitano 2679 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA