Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

27. obljetnica stradanja u Nadinu

Posted On Utorak, 20 studenoga 2018 08:39

U ponedjeljak, 19. studenoga 2018. godine, u Nadinu je obilježena 27. godišnjica stradanja hrvatskih branitelja i civila. Samo dan nakon masakra u Vukovaru i Škabrnji, u tom malom ravnokotarskom selu život je izgubilo 14 civila, 5 branitelja, a tri osobe još se vode kao nestale.

U spomen na žrtve Nadina, u crkvi sv. Ante služena je Sveta misa zadušnica nakon koje se kolona zajedno sa sudionicima tradicionalnog mimohoda „Da se ne zaboravi“ uputila do spomen obilježja. Tamo su se žrtvama poklonili, položili vijence i zapalili svijeće članovi obitelji poginulih, predstavnici brojnih braniteljskih udruga, predstavnici Mjesnog odbora Nadin, u ime Ministarstva hrvatskih branitelja, pomoćnik ministra Dinko Tandara i savjetnik ministra branitelja Marko Ratković, izaslanik Glavnog stožera Oružanih snaga RH Ivica Černe, predstavnici Grada Benkovca, Zadarske županije, Općine Škabrnja, predstavnici vojske i policije te brojni mještani.

Nazočne su pozdravili Nediljko Genda, predsjednik UHDDR-a Benkovac, ujedno i organizator mimohoda, Ivica Šestan, predsjednik Mjesnog odbora Nadin te bivši načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general Zbora Josip Lucić.

Stihove Ante Nadomira Tadića Šutre iz pjesme „Braća u Križu“ pročitao je učenik Osnovne škole Benkovac Roko Grgas.

U ime Ministarstva branitelja obratio se pomoćnik ministra Dinko Tandara.

,,Mi smo narod koji zna ugostiti, zna dati, isto tako smo ugostili neke koji su nam to vratili zlom. Drago mi je da su danas s nama djeca i da oni mogu osjetiti ovu patnju koju mi osjećamo i njima trebamo reći sve ono što se dogodilo u cijeloj Hrvatskoj. Znamo koje su nam zlo napravili, znamo što su htjeli, znamo da to nisu uspjeli i znamo da to nikad neće. Želim poručiti da nećemo dopustiti da se zaboravi i da Ministarstvo hrvatskih branitelja pomaže u obilježavaju svih ovakvih nemilih događaja i iskreno se nadam da će naša pokoljenja dolaziti obilježavati ova mjesta i odati počast našim mučenicima koji su dali život za ovu zemlju. Nadamo se da će nam dragi Bog dati snage da hodamo ponosno i opravdamo za ono za što su naši dragi poginuli’’, kazao je Tandara. 

Foto: Stela Filipi - Grad Benkovac 

Pročitano 1888 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA