Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Obilježen Dan Općine Kali: Uskoro izgradnja ribarske luke u Lamjani

Posted On Ponedjeljak, 13 kolovoza 2018 08:58

 

Svečanom sjednicom obilježen je Dan općine Kali i blagdan Sv. Lovre, nebeskog zaštitnika najvećeg ribarskog mjesta u Zadarskoj županiji. Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Lovre Vidov, da bi o razvojnim programima govorio načelnik općine Marko Kolega. On je uz ribarstvo, po kojemu je mjesto Kali nadaleko poznato, posebno naglasio važnost razvoja infrastrukture, prije svega vodovoda i odvodnje, na čemu se već uvelike radi projektom 'Aglomeracija Preko - Kali'.

"Ukupna vrijednost projekta 'Aglomeracija Preko - Kali' je veća od 150 milijuna kuna, te je u visokoj fazi realizacije. To je projekt na kojem radimo godinama u suradnji s Općinom Preko i očekujemo potpisivanje ugovora o financiranju tijekom prvog kvartala iduće godine. Izgradnja će se u najvećoj mjeri financirati europskim sredstvima, a rješavanje problematike vodovoda i odvodnje od vitalnog je značaja za naše stanovnike, ali i dodatan zamašnjak za razvoj turizma", poručio je Kolega posebno istaknuvši odličnu suradnju svih otočnih načelnika, kao i dobar te partnerski odnos sa Zadarskom županijom.

Zamjenik župana Šime Mršić istaknuo je da je Zadarska županija predvodnik ribarstva i marikulture u Hrvatskoj, a da veliku zaslugu u tome imaju Kaljani sa svojom ribarskom flotom koja je najveća na Jadranu, ali i kao pioniri uzgoja tune u Hrvatskoj. Posebno je naglasio važnost izgradnje dviju ribarskih luka na području naše županije, u Gaženici te u uvali Vela Lamjana u Kalima vrijednih oko 60 milijuna kuna.

"Za razvoj ribarstva, kao i za svaki razvoj općenito, od presudne je važnosti kvalitetna infrastruktura. Stoga je Županija na čelu sa županom Božidarom Longinom, pokrenula aktivnosti za realizaciju ulaganja u ribarske luke i iskrcajna mjesta. Nedavno je stiglo i zeleno svjetlo za izgradnju ribarskih luka, a sredstva su osigurana kroz EU fondove, točnije kroz Operativni program za pomorstvo i ribarstvo. Vrijednost cjelokupnih radova iznose - gotovo 37 milijuna kuna za luku Lamjana i 24 milijuna kuna za ribarsku luku Gaženica. Uz sve razvijeniji turizam, Kaljani doista imaju dosta razloga za optimizam", naglasio je zamjenik Mršić.

 

Pročitano 1794 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA