Župan Božidar Longin: U Zadarskoj županiji rekordan investicijski ciklus od tri milijarde kuna

Dan Zadarske županije, 16. travnja, dočekujemo u vrlo specifičnim uvjetima uzrokovanim pandemijom koronavirusa. Zbog toga neće biti uobičajene svečane sjednice Županijske skupštine već će obilježavanje 28. rođendana županije biti skromnije, uz kratku ceremoniju dodjele godišnjih nagrada, u skladu s epidemiološkim uvjetima.  

IMG 2129 1

„Iza nas je jedna vrlo zahtjevna godina i općenito razdoblje koje je promijenilo brojne naše navike. No, svaka kriza prilika je za novi početak i zato vjerujem da nas čekaju bolji dani. Veseli me što je u Zadarskoj županiji i u doba najveće krize zaposlenost ne samo očuvana nego i povećana, a imamo i najveću stopu rasta BDP-a. Dakle, imamo razloga za optimizam“, kaže župan Longin ponosan što se unatoč korona krizi, u Zadru i Zadarskoj županiji gradi na sve strane. Od sustava navodnjavanja poljoprivrednih površina, vodovoda i odvodnje, ribarskih luka, do poduzetničkih inkubatora poput Centra za kreativne industrije na Relji koji je pred otvaranjem.

„Brojni projekti se provode kako u zaleđu tako i na otocima i priobalnom dijelu županije. U tijeku je rekordan investicijski ciklus od tri milijarde kuna koji je zalog sigurne budućnosti naših stanovnika jer se ovi projekti i realiziraju prvenstveno radi njih“, kaže župan i dodaje da su svi ostvareni projekti zajednički uspjesi svih koji u ovoj županiji žive i rade.

IMG 1330 1

„Želimo snažnu županiju održivog razvoja i svakako nam je izgradnja vodovoda i odvodnje i dalje jedan od prioriteta. Nastavit ćemo raditi na projektima navodnjavanja, ribarske i poduzetničke infrastrukture, razvoja školstva i posebno zdravstva, jer nam je pandemija koronavirusa pokazala koliko nam je važan stabilan zdravstveni sustav i sigurnost građana. Dokazali smo da uspješno povlačimo europska i nacionalna sredstva te smo već pripremili projekte za novu financijsku perspektivu EU kao i za sredstva iz Fonda za oporavak“, najavljuje Longin čestitajući svim stanovnicima Dan Zadarske županije.


Print