Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Obilježen Dan Općine Bibinje

Posted On Četvrtak, 02 svibnja 2019 17:39

Svečanom sjednicom općinskog vijeća obilježen je Dan Općine Bibinje. Među brojnim uzvanicima nazočni su bili i izaslanik predsjednika Vlade RH župan Božidar Longin i izaslanica predsjednika Hrvatskog Sabora, saborska zastupnica Grozdana Perić. Nakon uvodnog obraćanja domaćina, predsjednika općinskog vijeća Ivana Šimunića, o učinjenom u proteklom razdoblju govorio je načelnik Općine Bibinje Bruno Bugarija.

U svom govoru, župan Božidar Longin istaknuo je kako  je pred  Zadarskom županijom novi  razvojni uzlet.

„Strateški izgrađujemo svoj prepoznatljivi turistički proizvod, koji se postupno nadopunjuje turizmom u zaleđu i udaljenim krajevima županije.   Bibinje su idealan primjer ugodne sredine koja nudi čisti okoliš te idealan spoj atraktivne obale i mora, pa se logičnim nameće da je baš turizam grana na kojoj se temelji ovdašnje gospodarstvo. Kako bi se turizam i dalje razvijao, svakako je potrebno i dalje ulagati u poboljšanje ponude i podizanje kvalitete, na čemu vaša lokalna samouprava godinama uporno i vrijedno radi.  Često to ističem, pa ću ponoviti i sada – nema ozbiljnog turizma bez riješenog pitanja odvodnje i vodovoda.“, rekao je župan i dodao da je to jedan od najvažnijih zadataka koji  je  sebi  postavio u ovom mandatu te kako pozorno  prati sve aktivnosti koje  općina provodi u projektu Aglomeracija Bibinje – Sukošan.  „Stojim im maksimalno na raspolaganju i kao član Upravnog vijeća Hrvatskih voda te vjerujem da ćemo tijekom ove godine taj ugovor i potpisati“, rekao je Longin ističući da se  u Zadarskoj županiji trenutno provode  brojni  infrastrukturni projekti, vrijedni više od milijardu i pol kuna, a s ovima koji su u završnoj fazi pripreme taj će se iznos višestruko premašiti.

„Još jedan veliki projekt za našu županiju nedavno je otvoren – riječ je naravno o putničkom terminalu Luke Gaženica, s kojim će naš turizam dobiti još jedan značajan vjetar u leđa.  S razvojem teretnog prometa u Gaženici, očekujemo i modernizaciju željeznice, a naravno da je vama u Bibinjama, ali i nama u županiji posebno stalo da izmjestimo prugu iz mjesta. Na tome već radimo u suradnji s našim prijateljima u ministarstvu prometa, ali i kroz Prometni masterplan županije koji je upravo u izradi.“, istaknuo je u svom govoru župan Božidar Longin koji je danas bio i izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića te čestitao svim Bibinjcima njihov dan Općine.

Najzaslužnijima u protekloj godini podijeljene su  zahvalnice i priznanja- učenicima Osnovne škole Stjepana Radića Bibinje koji su se istaknuli sjajnim rezultatima: Laura Karaban – učenica 5. razreda, Ivan Gverić – učenik 6. razreda, Luka Bralić – učenik 7. razreda,  Bartol Lukić – učenik 7. razreda,  i Stanko Sikirić – učenik 8. Razreda.

Općina Bibinje priznanje je  uručila  Anti Šimuniću i njegovim prijateljima. Zahvala je ovo na njihovom nesebičnom i humanom doprinosu u obilježavanju obljetnice  Oluje u Bibinjama, ali i primjeru drugima kako se odricanjem, zajedništvom i humanošću može postići plemeniti cilj.

Nagrada  za životno djelo posthumno je dodijeljena  monsinjoru  Pavi   Keri, za znanstvena i kulturna ostvarenja, kojima je zadužio hrvatsku kulturnu i akademsku javnost.

Pročitano 2877 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA