Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Japan Airport Terminal zainteresiran za suradnju sa Zračnom lukom Zadar

Posted On Ponedjeljak, 08 travnja 2019 21:26

Župan Božidar Longin sa suradnicima ugostio je u Domu Zadarske županije izaslanstvo tvrtke Japan Airport Terminal Co. koje je predvodio predsjednik Uprave Isao Takashiro. Tvrtka Japan Airport Terminal jedna je od vodećih tvrtki prometnog resora u Japanu, a između ostalog, upravlja zračnom lukom Haneda u Tokiju.  

Župan Longin goste iz Japana upoznao je sa strateškim projektima Zadarske županije, stavivši naglasak na potencijale nove luke Gaženica te na planove proširenja Zračne luke Zadar s ciljem pozicioniranja zadarske regije kao važnog prometnog čvorišta ovog dijela Europe.  Longin je govorio i o brojnim gospodarskim zonama koje su u neposrednoj blizini Zračne luke Zadar koje zbog svojeg atraktivnog položaja, ali i pripremljenosti prostorno-planske dokumentacije pružaju dodatnu prednost potencijalnim investitorima.

Gosti iz Japana istaknuli su zadovoljstvo boravkom u Zadarskoj županiji te iskazali interes za proširenjem suradnje, kako sa Zračnom lukom Zadar tako i sa drugim gospodarskim subjektima na ovom području. Naglasili su da zračna luka Haneda ima godišnji promet od 85 milijuna putnika te su izrazili nadu da će u skoroj budućnosti svoju zračnu luku moći povezati izravnom linijom sa Zadrom. Po broju putnika Haneda je prema podacima iz 2017. godine bila treća najprometnija zračna luka u Aziji i četvrta u svijetu.

Nakon sastanka u Domu Županije japansko izaslanstvo u pratnji župana Longina posjetilo je Zračnu luku Zadar gdje ih je dočekao direktor Josip Klišmanić koji ih je, kroz prezentaciju, detaljnije upoznao s projektom proširenja kapaciteta Zračne luke u Zemuniku. Projekt, za koji je u tijeku izrada projektne dokumentacije, između ostalog uključuje produljenje uzletno-sletne staze za 700 metara, izgradnju nove stajanke te dogradnju zgrade putničkog terminala. Procijenjena vrijednost projekta je veća od 500 milijuna kuna.  

Pročitano 1194 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA