Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Svečano uručivanje ugovora u okviru Poziva „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda (ESF)

Posted On Utorak, 15 siječnja 2019 16:25

U utorak, 15. siječnja 2019. godine u Kneževoj palači u Zadru održano je svečano uručivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za 8 prijavitelja koji su uspješno završili proces dodjele sredstava u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda.

U zadarske vrtiće uvodi se tako  produljeni boravak i smjenski rad, a sve zahvaljujući 14 milijuna i 300 tisuća kuna vrijednom projektu koji se u stopostotnom iznosu financira iz EU fondova.

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Nada Murganić, i gradonačelnik Zadra Branko Dukić potpisali ugovor u okviru Poziva „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda .

Grad je projekt prijavio u partnerstvu s gradskim vrtićima Radost i Sunce, te 5 vrtića drugih osnivača (DV Maslačak, DV Ribica, DV Golubica, DV Klokan i DV Šuškalica). Vrtići će zahvaljujući ovom projektu unaprijediti svoj rad organiziranjem produljenog boravka i smjenskog rada. Kroz projekt će se verificirati novi odgojno-obrazovni programi, educirati postojeći i zaposliti novi djelatnici. Ukupna vrijednost projekta je 14.269.513,60 kuna. Bespovratna sredstva iznose 100%, a financiraju se iz ESF-a. Uz Grad Zadar, ugovore su danas potpisali i vrtići iz Makarske, Bjelovara, Krapine, Ploča, Šibenika, Triblja i Belišća.

Tom prigodom gradonačelnik je naglasio: „Današnjom dodjelom ugovora počinjemo jedan iznimno vrijedan i životno važan program. On nam donosi održivo rješenje za realne potrebe obitelji s djecom i omogućuje  usklađivanje njihovog obiteljskog i poslovnog života. U primjeru našeg grada to znači da će više od deset vrtića raditi do 22 sata, produljeni boravak organizirat će se u tri vrtića, a zaposlit će se više od trideset odgojitelja i više stručnih suradnika i tehničkog osoblja. Danas u Zadru slavimo blagdan naše nebeske zaštitnice Svete Stošije, a ovaj dar će sigurno razveseliti zadarsku djecu i roditelje.“

Nazočnima se obratio i zamjenik župana Šime Vicković koji je čestitao svima kojima su odobrena bespovratna sredstva te se zahvalio resornom ministarstvu koje je prošle godine za općine i gradove iz Zadarske županije izdvojilo 9 milijuna kuna, za ukupno 21 vrtićki objekt diljem županije.  

Ministrica Murganić naglasila je kako je ponosna na ovaj projekt kojim su htjeli postići  usklađivanje poslovnog i obiteljskog života. Spomenula je da je njeno ministarstvo do sada 117 milijuna i 500.000 kuna usmjerilo na  poboljšanje materijalnih uvjeta u vrtićima diljem Hrvatske te da je upravo iz tog programa izgrađeno i novo dječje igralište na Višnjiku. „Ovaj projekt za koji danas potpisujemo ugovor usmjeren je na kadrove i zapošljavanje te na promjenu radnog vremena kako bi roditelji koji duže rade mogli svoje radno vrijeme uskladiti sa radnim vremenom tete kod koje se u grupi nalazi njegovo dijete“, istaknula je ministrica Murganić.

Ukupan iznos Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava iznosi 300.000.000,00 kn, a donošenjem sedme Odluke o financiranju ukupna vrijednost dodijeljenih sredstava iznosi 275.690.959,16 kn te je do sada potpisano ukupno 58 ugovora.

Foto: Marin Gospić

Pročitano 1450 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA