Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

RADOVI NA ŠKOLSKIM ZGRADAMA Dvije škole od sada će imati jednosmjensku nastavu, u trećoj izvedena kompletna energetska obnova!

Posted On Četvrtak, 10 siječnja 2019 15:47

Tijekom zimskih praznika završeni su radovi na uređenju područne škole u mjestu Vrana te će 60 učenika iz tog mjesta sada pohađati nastavu u jednoj smjeni. Tim je povodom župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Mršića i Šime Vickovića, resornog pročelnika Ivana Šimunića te načelnika Općine Pakoštane Milivoja Kurtova posjetio školu kako bi razgledao radove koje je financirala Zadarska županija. Ravnatelj Osnovne škole Pakoštane Andrija Vanjak istaknuo je kako škola nakon preuređenja sada ima četiri učionice što omogućava rad u jednoj smjeni za učenike od prvog do četvrtog razreda.

Župan Longin i načelnik Kurtov najavili su da će tijekom ove godine krenuti radovi na područnoj školi u mjestu Drage, također s ciljem uvođenja nastave u jednoj smjeni za što su osigurana sredstva u proračunu Zadarske županije za 2019. godinu.

Longin je istaknuo da Zadarska županija u svojoj nadležnosti ima čak 103 osnovnoškolska objekta te da je za projekte obnove, uređenja i dogradnje vrlo važna suradnja s jedinicama lokalne samouprave.

 

- Rad škola u jednoj smjeni propisan je zakonom i Državnim pedagoškim standardom, a ovisi o financijskom kapacitetu županija. Zadarska županija je s ciljem uvođenja nastave u jednoj smjeni već za nekoliko škola naručila izradu projektne dokumentacije. Sama izgradnja je ozbiljniji zahvat te u takvim slučajevima nastojimo, gdje je moguće, ostvariti zajedničko financiranje investicija u školske objekte s općinama i gradovima - kazao je Longin.

Na Pagu je, u Osnovnoj školi Jurja Dalmatinca u gradu Pagu, napravljena energetska obnova školske zgrade.

- Vrijednost radova na energetskoj obnovi zgrade škole je oko 3,5 milijuna kuna. Zamijenjena je cijela vanjska ovojnica zgrade, odnosno fasada i vanjska stolarija, na radijatorima su ugrađeni regulatori, ugrađena je izolacija stropova prema tavanu, uređeno je prilazno stepenište. U školi je nakon ovih radova znatno toplije u  odnosu na prije, a i zvučna izolacija je odlična – navela je ravnateljica Željka Zubović.

Ivan Šimunić, pročelnik županijskog Odjela za obrazovanje, kulturu i sport:

- U Osnovnoj školi Valentina Klarina u Preku zamijenjen je pod sportske dvorane, sanirane svlačionice, učionice i kabineti, dograđena je jedna učionica, a jedna veća je pretvorena u dvije manje čime su se stekli uvjeti za rad škole u jednoj smjeni. Ukupna vrijednost bila je oko 1,4 milijuna kuna. U ovome je projektu radove sufinancirala i Općina Preko, što je izvrstan pokazatelj suradnje Općine i Županije u brizi za stvaranje optimalnih uvjeta rada osnovnih škola u županiji.

 

Izvor: https://zadarski.slobodnadalmacija.hr/regional/clanak/id/583551/dvije-skole-od-sada-ce-imati-jednosmjensku-nastavu-u-trecoj-izvedena-kompletna-energetska-obnova

Pročitano 1104 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA